Nokia 5800:n on kärsinyt teknisistä ongelmista Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
3. maaliskuuta, 2009 22:18

Nokian viime vuonna julkaisema 5800 XpressMusic -matkapuhelin tuli Yhdysvalloissa myyntiin vasta tämän vuoden puolella, ja Nokian epäonneksi puhelin on kärsinyt Yhdysvalloissa tietyistä teknisistä ongelmista.
Ensimmäinen ongelma liittyy tiettyjen operaattoreiden 3G-verkkoihin, joihin 5800 XpressMusic ei saa jostain syystä yhteyttä lainkaan. Nokian New Yorkin ja Chicagon myymälöissä myydyt puhelimet eivät nimittäin saaneet yhteyttä matkapuhelinoperaattori AT&T:n 3G-verkkoon, vaikka puhelimet yhdistivät ongelmitta AT&T:n GSM- ja EDGE-verkkoihin.
Arvailujen mukaan vika ei ole varsinaisesti Nokian puhelimissa, vaan AT&T:n verkoissa, sillä 3G-yhteydet toimivat puhelimella mainiosti mm. Miamissa ja Dallasissa.
Toinen ongelma ei rajoitu pelkästään Yhdysvaltoihin, vaan se koskettaa kaikkia 5800 XpressMusic -puhelimia. Ongelma koskee puhelimen korvalle tulevaa kaiutinta, joka ei pidä tavallista kosteammasta ilmastosta, vaan korkeampi ilmankosteus heikentää kontaktia kaiuttimen ja piirilevyn välillä, jolloin kaiuttimen ääneen ilmaantuu mm. kohinaa ja rätinää.
Nokia on omien sanojensa mukaan vaihtanut kaiutinosan toimittajaa tammikuussa, joten ongelman ei pitäisi vaivata enää uusia 5800 XpressMusic -puhelimia. Myös Nokian huoltopisteet ovat saaneet näitä uusia kaiutinosia, joten huoltoon tulevien puhelinten pitäisi saada kanssa uusia sisuskaluja, jolloin ongelman pitäisi hävitä.
Nokia ilmoitti tammikuussa, että yritys on toimittanut maailmalle yli miljoona 5800 XpressMusic -puhelinta, joten viallisen kaiutinosan takia huoltoon saattaa tulla useita tuhansia puhelimia. Mobile-Review-sivuston mukaan noin seitsemän prosenttia Venäjällä myydyistä 5800 XpressMusic -puhelimista on toimitettu huoltoon. Sivuston toimittaja arvioi kaiutinongelmien tukkivan Nokian huoltopisteet pahiten huhti- tai toukokuussa, koska ongelma ilmaantuu yleensä vasta parin kuukauden päästä puhelimen ostamisesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.