Tässä tulee kympin kännykkä

Matti Robinson
11. maaliskuuta, 2009 13:32

Maailman halvin puhelin ei tule ainakaan Nokian tehtailta. Se voi kuitenkin olla juuri Venezuelassa julkaistu kansanpuhelin, El Vergatario. Venezuelan presidentti Hugo Chavez on esitellyt uuden halpispuhelinta, joka tulee myyntiin vaivaiseen 11 euron hintaan. Puhelin tulee taistelemaan paitsi hinnalla myös ominaisuuksilla muun muassa Nokian puhelimia vastaan.
El Vergatarion ominaisuudet peittoavat helposti monet muut halpiskännykät. Sen edistyneisyydestä kertovat muun muassa sisäänrakennetut kamera, radio ja mp3-soitin. Vielä tämän vuoden aikana on tarkoitus valmistaa 600 000 puhelinta ja tulevaisuudessa jopa neljä miljoonaa joka vuosi, kertoo Digitoday. El Vergatariota valmistaa Vetelca-niminen yritys, josta 85 prosenttia omistaa Venezuelan valtio ja 15 prosenttia kiinalainen tietoliikennetoimittaja.
Puhelin on osa Venezuelan laajempaa teknologiabuumia, jossa valtio on investoinut maan kattavaan dataverkkoon, lähettänyt oman tietoliikennesatelliitin avaruuteen ja alkanut käyttämään ensimmäisenä maana Etelä-Amerikassa sirupasseja.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.