Halvat kännykät menevät kaupaksi

Matti Robinson
16. maaliskuuta, 2009 15:59

Matkapuhelinten kappalemyynti on talousahdingosta huolimatta noussut vuoden takaisesta, kertoo Digitoday. Kuluttajat ostavat kuitenkin yhä edullisempia puhelimia, joka huolestuttaa vähittäismyyjiä.
Kännyköiden toimitukset kauppoihin kasvoivat tammi-helmikuussa viidellä prosentilla viime vuoteen verrattuna ja helmikuussa kauppoihin toimitettiin peräti 110 000 matkapuhelinta eli peräti 34 prosenttia viime vuotta enemmän. Samalla kännyköiden keskihinta kuitenkin tipahti roimasti. Tämän vuoden helmikuussa puhelin maksoi keskimäärin 112 euroa kun viime vuoden helmikuussa se maksoi 149 ja tammikussa 181 euroa.
Myyntivolyymejenkin suhteen alalla ollaan hieman skeptisiä. "Täytyy muistaa, että vuosi sitten oli digisiirtymä. Kuluttajat hankkivat televisioita ja digibokseja. He säästivät kännykkähankinnoissa", Expert-ketjun toimitusjohtaja Kari Karipuu huomauttaa.
Erityisen tyytyväisiä kauppiaat ovat monipuolisempien puhelimien suosioon. Helmikuussa kaikista toimitetuista kännyköistä jo 39 prosenttia oli 3G-puhelimia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.