N73, N93 ja N93i eivät saa N-Gagea

Matti Robinson
24. maaliskuuta, 2009 16:40

Nokia on ilmoittanut N-Gage-sivuston keskustelualueella, että suositut edellisen sukupolven N-sarjalaiset - N73, N93 ja N93i - eivät tule saamaan N-Gage tukea. Yritys on kehittänyt pitkän aikaa N-Gagea myös tälle kolmikolle, mutta totesi lopulta ettei se ole laatustandardien puitteissa mahdollista.
Tarkempaa syytä Nokia ei ole kertonut, mutta on lähes selvää, että yhtenä syynä on vanhempien N-sarjalaisten kehno laskentateho.
Nokia on panostanut viime vuodesta lähtien yhä enemmän uudelleenlanseerattuun pelipalveluun. Edellisellä kerralla Nokia joutui nielemään tappionsa, mutta nyt yrityksellä on uusi palvelukeskeisen toimintastrategia. Laitetuki on tällä kertaa huomattavasti parempi ja uusien puhelimien mukana tulee N-Gage -pelialusta esiasennettuna.
Vaikka Nokia on julkistanut sopimuksia peliyritysten kanssa ja julkaissut pelaamiseen soveltuvia puhelimia niin N-Gagen tulevaisuus ei ole vielä täysin selvä. Alkukesästä aukeava Ovi Store tuo lisää kysymysmerkkejä. Jatkaako N-Gage omana palveluna vai integroidaanko sen pelit Ovi Storeen?

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.