GDC09: Teräväpiirtopelejä puhelimille

Matti Robinson
25. maaliskuuta, 2009 11:19

Parhaillaan käynnissä olevilla Game Developer Conference -messuilla esitellään tulevaisuuden pelejä ja pelituotteita. Eniten PV.com:ia kiinnostava aihe on luonnollisesti mobiilipelejen tulevaisuus, johon siruvalmistaja ARM lupaa merkittäviä edistysaskeleita.
ARM esittelee messuilla Mali-400-, Mali-200- ja Mali-50-grafiikkapiirejä. Pienet ja virtapihit piirit on kehitetty erityisesti kannettaviin laitteisiin, kuten MP3-soittimiin, navigaattoreihin ja tietysti puhelimiin. Näiden piirien luvataan tarjoavan ennennäkemättömiä parannuksia kännykkäpelejen grafiikkaan.
Mali-400- ja Mali-200-piirit tukevat OpenGL ES 2.0 -rajapintaa ja jopa täyden teräväpiirron resoluutiota (1080p). Mali-55 on puolestaan maailman pienin grafiikkapiiri, jonka pinta-ala on vain yksi neliömillimetri.
Grafiikkapiirien tehoa demonstroidakseen yritys on portannut vuonna 2001 ilmestyneestä Project Gotham Racing -pelistä Malille. Yrityksen mukaan alkuperäiselle Xboxille tehty peli pyörii moitteetta ja näyttää jopa hienommalta kuin Xboxilla.
"Se pyörii yhtä nopeasti kuin alkuperäisellä Xboxilla, mutta grafiikat ovat kuin Xbox 360:llä", kertoo Remi Pedersen ARMilta.
ARM lupailee ensimmäisiä Mali-siruilla varustettuja puhelimia markkinoille jo ensi talveksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.