Wolfenstein 3D saatavilla nyt iPhonelle

Kaarlo Räihä
25. maaliskuuta, 2009 19:25

Applen iPhone-matkapuhelimen peliominaisuudet ovat saaneet ristiriitaisen vastaanoton, sillä joidenkin mielestä laite ei sovellu pelaamiseen laisinkaan, kun taas joiden analyytikkojen mukaan laite voi murskata jopa Sonyn PSP- ja Nintendon DS-käsikonsolit.
iPhonen peliominaisuuksiin luottaa ainakin Doom-, Quake- ja Wolfenstein-pelisarjoistaan tuttu id Software, joka on nyt julkaissut klassisen Wolfenstein 3D -räiskintäpelin iPhonelle. 9,9 megatavun kokoinen Wolfenstein 3D maksaa App Storessa 4,99 dollaria. Tällä summalla saa itselleen 60 pelattavaa rataa.
Pelihahmon ohjaaminen onnistuu pelin iPhone-versiossa kahdella eri tavalla. Ensimmäinen tapa on laitteen kallistelu ja toinen tapa on ruudulla näkyvien painikkeiden käyttäminen hahmon ohjaamiseen.
id Softwaren aiempien tuotosten tapaan pelin lähdekoodeja jaellaan GPL-lisenssin alla, joten kaikki halukkaat voivat tutustua Wolfenstein 3D:n iPhone-version toteutuksen saloihin ja tarvittaessa muokata peliä.
Pelin kehittäneen John Carmack mukaan myös muita id Softwaren pelejä saatetaan nähdä pian iPhonella. Tulevan iPhone OS 3.0 -käyttöjärjestelmän myötä peleihin olisi mahdollista sisällyttää moninpelituki, jolloin toisiaan lähellä olevat iPhonen omistajat voisivat harrastaa keskenään sinkohippaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.