LG GD900 on kosketusnäyttöpuhelin läpinäkyvällä näppäimistöllä

Matti Robinson
30. maaliskuuta, 2009 13:57

Näin CTIA-messujen alla yksi odotetuimmista puhelimista on varmasti LG:n GD900. Puhelinta esiteltiin jo MWC-messuilla noin kuukausi sitten, jolloin sen läpinäkyvä näppäimistö sai osakseen ihastusta ja vihastusta. Yritys oli kuitenkin vielä silloin kovin vaitonainen puhelimen varsinaisista ominaisuuksista.
Nyt LG on kertonut lisää laitteesta omalla Korean sivustollaan ja tiedossa on varsin mielenkiintoinen paketti. Mikäli Googlen käännökseen on luottaminen, niin kyseessä on kolmen tuuman kosketusnäytöllä ja kosketuseleitä tukevalla läpinäkyvällä näppäimistöllä varustettu multimediapuhelin.
Tiedotteessa keskityttiin megapikseleiden ja gigatavujen sijaan lasiseen näppäimistöön. Näppäimistön eleet tukevat muun muassa kuvien ja webbisivujen zoomaamista nipistämällä, volyymin säätämistä iPodien Click Wheelistä tutulla pyöritysliikkeellä, käyttöliittymän näkymän vaihtamista liukueleellä ja sovellusten avaamista käsialatunnistuksen avulla -- esimerkiksi kirjoittamalla M-kirjaimen puhelin avaa MP3-soittimen.
Puhelimessa pyörii LG:n oma S Class -käyttöliittymä ja se tulee myyntiin Euroopassa ja Aasiassa toukokuussa. Lisää puhelimesta on luvassa todennäköisesti aprillipäivänä, jolloin sitä esitellää CTIA-messuilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.