Nokian uudesta kosketusnäyttöpuhelimesta vuosi tietoja

Matti Robinson
14. huhtikuuta, 2009 10:51

Kerroimme viime viikolla huhuista, joiden mukaan Nokialta olisi tulossa ensi syksynä jopa kolme uutta kosketusnäyttöpuhelinta. Daily Mobile on puolestaan kertonut, että sen "luotettavat lähteet" odottavat syyskuussa Nokialta markkinoille 5530 XpressMusic -mallia, jonka ominaisuuksiin kuuluu sivuston mukaan muun muassa 2,9 tuuman kosketusnäyttö.
Yhteneviin huhuihin on helppo uskoa, mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Mikäli huhut kuitenkin pitävät paikkansa, on kyseessä erittäin mielenkiintoinen laite. Ilmeisesti 5530 on jonkinlainen 5800 XpressMusicin pikkuveli.
Ominaisuudet ovat GPS-paikannusta lukuunottamatta lähes samat mitä 5800 XpressMusicissa. 2,9 tuuman kosketusnäytön lisäksi laitteesta löytyvät WLAN, FM radio, 3,5mm kuulokeliitin, 3,2 megapikselin kamera ja tuki microSD-muistikorteille. Mitä ilmeisimmin käyttöjärjestelmänä toimii sama Symbian S60 5th Edition.
Koska puhelinta ei ole virallisesti julkistettu, niin myöskään hinnasta ei ole varmaa tietoa. Ominaisuuksien pohjalta voisi kuitenkin veikata, että kyseessä on hieman 5800 XpressMusiciä halvempi laite.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.