Totuus alkuperäisen iPhonen MMS-viesteistä selvitetty

Matti Robinson
7. toukokuuta, 2009 13:19

Apple on tuomassa jälleen kesällä käyttöjärjestelmäpäivitystä iPhone-puhelimilleen. Uusista ominaisuuksista kerrottiin jo pari kuukautta sitten iPhone 3.0 -tapahtumassa, jonka jälkeen betaversioiden kätköistä on etsitty viitteitä lisäominaisuuksille. Yksi tärkeimmistä ja odotetuimmista uudistuksista on 3.0-version tuoma MMS-tuki, jota Apple ei kuitenkaan tuo vanhemman sukupolven iPhonen kuorien alle.
Puhelimet ovat tukeneet MMS-viestejä jo vuosia, joten käyttäjät ovat kyseenalaistaneet Applen kommentoimaa syytä jättää MMS-viestit pois vanhasta iPhonesta. Applen mukaan syynä olivat alkuperäisen iPhonen laitteistorajoitukset. MacLife.com otti kuitenkin velvollisuudekseen ottaa selvää onko alkuperäisen iPhonen laitteisto todella niin alkukantaista, ettei sillä pysty vastaanottamaan MMS-viestejä.
Laitteiden komponentteihin erikoistunut iFixit.com -sivusto kertoi piirin olevan Infineon PMB8876, joka heidän arvioiden mukaan pystyy MMS-viesteihin. Infineon-piirivalmistaja varmisti asian. Infineon kertoikin, että kyse on ennemminkin ohjelmallisesta ominaisuudesta, joka ei riipu piiristä. Samaa piiriä käytetään myös BenQ-Siemensin M81- ja EL71 -puhelimissa, joissa on myös MMS-tuki (kuten vertailummekin kertoo).
MacLife otti yhteyttä Appleen ja saivatkin tällä kertaa selventävän vastauksen. Kyseessä ei ole alkuperäisen iPhonen kykenemättömyys, vaan Applen mukaan "laitteisto on muuttunut tarpeeksi paljon noiden kahden puhelimen välillä, jotta kaikkia ominaisuuksia ei tule alkuperäiseen iPhoneen." Puuttuviin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa MMS-viestit ja stereo-Bluetooth.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.