Nokia lopettaa Share-palvelun kehityksen

Matti Robinson
13. toukokuuta, 2009 12:14

Nokia on lopettamassa Ovi Share -tiedostonjakopalvelun kehittämisen ja siihen investoimisen. Reutersin mukaan muun muassa Flickrin ja Facebookin kanssa kilpailevan Sharen takaisku on osa Nokian palvelupuolen vähennyksiä. Nokia vakuuttaa kuitenkin, että palvelua pystytään käyttämään myös tulevaisuudessa.
Share jatkaa ennallaan jatkossakin, mutta kehitystä palvelulle ei ole luvassa. Nykyiset käyttäjät voivat siis edelleen jakaa tiedostoja samaan tapaan, mutta Nokia ei kertonut onko palveluun mahdollista rekisteröityä uutena käyttäjänä.
GC Researchin analyytikko Tero Kuittinen arvioi, että Nokian oman korvaavan palvelun sijasta tehdä yhteistyötä esimerkiksi Facebookin, Twitterin ja Flickrin kanssa. Vaikka Nokia ei ole julkistanut Sharen käyttäjämääriä, niin analyytikot arvioivat, että se on huomattavasti jäljessä Facebookia ja Yahoon omistamaa Flickriä - arvio, jonka allekirjoittanut olisi voinut tehdä muutamaa tonnia huokeammalla hinnalla.
Services-yksikön vähennykset ovatkin selvä merkki siitä, että Nokia aikoo tulevaisuudessa panostaa yhteistyöhön. Nähtäväksi jää, mitkä palveluista tullaan vielä lopettamaan ja ketä kumppaneita Nokialle löytyy.
Viime vuoden helmikuussa julkistettu Share rakennettiin Nokian vuonna 2007 ostaman Yhdysvaltalaisfirma Twangon pohjalta, josta maksettiin arviolta lähes 100 miljoonaa dollaria.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.