Nokia tuo puhelimiin Maemon ja mainoksia?

Matti Robinson
19. toukokuuta, 2009 12:06

Nokian Internet Tableteissa käyttämä Maemo-alustaa on kehitetty kokoajan ja parhaillaan, vaikkei uusia laitteita ole näkynyt markkinoilla liiaksi. MobileCrunchin tietojen mukaan Nokia on kuitenkin tuomassa Linux-pohjaista Maemoa tulevaisuudessa myös puhelimiin. Lisäksi suunnitteilla on ilmeisesti puhelimen valmiustilaan sijoitettavia mainoksia, joiden avulla puhelimien hintaa saataisiin laskettua huomattavasti.
Nokian sisäinen lähde kertoi, että Maemon kuudetta sukupolvea edustava Harmattan nähdään ainakin yhdessä Nokian puhelimessa. Lähteen mukaan on jopa mahdollista, että Maemo tulee syrjäyttämään S60-älypuhelinalustan tulevaisuudessa. Siihen on kuitenkin aikaa, sillä Harmattankin julkaistaan arvioiden mukaan vasta puolentoista vuoden päästä.
MobileCrunch sai käsiinsä myös ensimmäisen kuvakaappauksen Harmattanin käyttöliittymästä. Se perustuu yhteen pystysuunnassa scrollaavaan sivuun, josta näytetään kerralla vain osa (kuvassa merkitty sinisellä taustalla). Kuvakaappauksessa ei kuitenkaan näy mainos-widgettejä, mutta lähteen mukaan mainokset ovatkin vain tapa saada puhelimesta alennusta. Mikäli suostut katsomaan mainoksia, saat puhelimen huokeammalla hinnalla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.