Katsaus Ovi Storeen

Matti Robinson
27. toukokuuta, 2009 11:26

Nokian eilen julkaisema Ovi Store on ollut nyt avoinna noin vuorokauden, jonka aikana palvelu on kärsinyt hidastelusta ja ajoittaisista katkoista. Aluksi Suomessa vain kännykän ja tietokoneen selaimilla käytössä ollut palvelu sai vihdoin myös erillisen puhelinsovelluksen. Päätinkin katsastaa miltä palvelu näyttää ja tuntuu puhelinsovellusta käyttäen.
Sovelluksen saa ladattua puhelimeen osoittamalla puhelimen selaimen Ovi Storeen, jolloin sivusto ehdottaa sovelluksen asentamista sivun yläreunassa olevalla tekstillä. Tämän pitäisi tapahtua ainakin ohjelmasivuilla.

Kun sovellus on ladattu ja asennettu, puhelin pyytää uudelleenkäynnistystä, joka on suhteellisen harvinaista symbian-laitteille. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Ovi Store -sovellus on valmis käytettäväksi.

Käynnistettäessä valitaan yhteysosoite, jolloin sovellus lataa Recommended-kategorian auki. Sisäänkirjautuminen ei ole pakollinen selaamista varten, mutta ladattaessa sisältöä kirjautumista vaaditaan. Mikäli sinulla on jo tunnus, kirjautuminen onnistuu sivun alalaidasta tai latauksen yhteydessä.

Kirjautuminen tarvitsee tehdä vain kerran, jolloin sovellusten, soittoäänien, pelien ja videoiden lataaminen onnistuu yhdellä napin painalluksella. Lataukset tapahtuvat nopeasti, joiden jälkeen Download-nappi vaihtuu Launch-napiksi, Set as ringtone -napiksi tai muuksi sisällölle sopivaksi laukaisunapiksi. Huomionarvoista on, että sovellus ei erikseen kysele (turhia) ennen asennusta, vaan Download-nappia painettua sovellus tai soittoääni latautuu ja asentuu ilman valitteluja.

Jokaisen kategorian (Recommended, Applications, Games, Audio & Video, Personalisation) sivun ylälaidassa on myös haku nappi, jota klikkaamalla voi hakea kategorian sisäisesti sisältöä. Kaikki sisältösivut voidaan myös järjestää ja rajata halutusti -- rajauksen ja järjestyksen voi tehdä Valinnat-valikosta, josta löytyvät myös asetukset.

Kaiken kaikkiaan Ovi Store -sovellus toi juuri niitä uudistuksia sovellusten ja muun sisällön lataamiseen mitä allekirjoittanut odottikin. Kuten Apple näytti edellä, lataamisen ja asentamisen pitää olla nopeaa ja helppoa. Valitettavasti tähän hätään en päässyt testaamaan kauppaa kuin Nokia N95-puhelimella, joten esimerkiksi kosketusnäyttölaitteilla käytettävyydestä en osaa sanoa.
Eilen Ovi Store kohtasi erittäin paljon kritiikkiä johtuen palvelun hidastelusta ja vaatimattomasta sisältövalikoimasta. Nyt kuitenkin tulevaisuus kirkastui huomattavasti Ovi Store -sovelluksen myötä. Myös sisältömäärää kasvatettiin eilen noin viidellä sadalla, mutta vielä on työtä edessä. Kun palvelussa on nykyisen 1200 sovelluksen sijasta kymmenkertainen määrä ladattavaa, niin täälläkin aletaan olla tyytyväisiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.