Googlen mobiilisovellus nyt myös S60-puhelimille

Matti Robinson
5. kesäkuuta, 2009 13:47

Google on julkaissut mobiilisovelluksestaan version S60-puhelimille. Aiemmin jo muun muassa iPhonelle, Androidille, BlackBerryille ja Windows Mobile -laitteille ollut sovellus integroi Gmailin, Google Mapsin, Google Calendarin ja Picasan sekä luonnollisesti hakupalkin yhden napin alle.
Google kertoo virallisessa blogissaan julkaisun tähtäävän viiveettömään toimintaan. Käyttäjäpalautteen perusteella puhelimien ongelmana on juurikin sovellusten hidas löydettävyys ja käytettävyys. Nopeaa käyttöä Google havittelee kolmen ohjenuoran avulla.
1) Nopeammin käsiksi sovelluksiin
Kun Google Mobile App on asennettu S60-puhelimeen, niin sen käynnistäminen onnistuu yhtä nappia (kynä) painamalla valmiustilassa. Tämän jälkeen Googlen sovellukset ovat suoraan käytettävissä.

2) Paikkatiedon välittömyys
Google Mobile App tukee paikannusta. Mikäli käytät My Location -ominaisuutta, niin Googlen haku etsii paikallista tietoa. Ominaisuuden saa päälle ja pois päältä sovelluksen asetuksista.

3) Hakua nopeuttavat täydennykset
Google Mobile App -haku tukee automaattista täydennystä hakuhistorian ja suosion mukaan.

Google Mobile App -sovelluksen voit ladata S60-puhelimeesi osoittamalla puhelimen selaimen osoitteeseen http://m.google.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.