Nokian Ovi Maps -puhelinkarttasovellus kohta valmis

Markus Lehtiniitty
12. kesäkuuta, 2009 16:32

Nokia on julkistanut Ovi Maps 3.0 -sovelluksesta uuden beta-version, joka jäänee ainakin näillä näkymin viimeiseksi ennen sovelluksen muuttumista valmiiksi julkaisuksi.
Aiemmin nimellä Nokia Kartat (Nokia Maps) tunnettu sovellus tulee tulevaisuudessa tulemaan useiden S60-alustan puhelinten mukana esiasennettuna ja ohjelmistopäivityksin uusi versio karttaohjelmasta tulee löytämään tiensä vanhempiinkin puhelimiin. Karttasovelluksen nimenmuutoksen myötä Ovi-brändi tulee aiempaa huomattavasti merkittävämmällä tavalla esille puhelimiin, joten kyse on erittäin tärkeästä päivityksestä.
Viimeisessä beta-päivityksessä sovellukseen on tehty monia muutoksia. Nokia Beta Labsin blogin mukaan uudessa versiossa uutena ominaisuutena on mukaan lisätty muun muassa säätiedot, laajennettu tietoja nopeusvalvontakameroista tietyissä maissa, laajennettu maavalikoimaa liikennetietopalveluissa (myös Suomi tuettuna) ja kirjattu lisää tietoja erilaisista paikoista ("POI").
Lisäpalvelujen (kuten navigointi) ostamista on uudessa versiossa yksinkertaistettu huomattavasti aiemmasta. Palveluita myydään nyt eri tilausajoin Euroopan laajuisella lisenssillä, kun aiemmin kaupattiin maakohtaisia lisenssejä. Vanhat maakohtaiset lisenssit päivitetään automaattisesti uusiksi Euroopan laajuisiksi. Lisäksi sovellus käyttää uudempaa karttadataversiota, erityisesti kartan lähentäminen ja loitontaminen sujuu jouhevammin yleisten nopeusparannusten lisäksi, sekä luonnollisesti myös monia bugeja on korjattu ja yleistä koko sovelluksen vakautta parannettu. Myös erillisiä Maps Updateria ja Map Loaderia on päivitetty monin muutoksin.
Ovi Maps 3.0 Beta toimii useimmissa S60 3rd Edition -alustan puhelimissa sekä nyt myös S60 5th Edition -alustan kosketusnäyttöpuhelimissa, 5800 XpressMusicissa ja N97:ssä.
Nokia on tuomassa karttapalvelunsa myös verkkoon. Myös verkon Ovi Maps -palvelu on toistaiseksi beta-vaiheessa ja sen Nokia lupaa toimivan Windowsilla niin Internet Explorerin 6 ja 7 -versioilla kuin myös Mozilla Firefoxin 2 ja 3 -versioilla ja Maceilla Safari 3:lla. Yksi tärkeimpiä uudistuksia Ovi Maps 3.0:n yhteydessä on yhteispeli verkkopalvelun kanssa. Verkkopalvelussa voi esimerkiksi suunnitella matkareitin ennakkoon, minkä jälkeen reitin voi synkronoida käytettäväksi puhelimeen.
All About Symbian -sivusto on tutustunut uuteen beta-versioon hieman tarkemmin (englanniksi), mukana artikkelissa on muun muassa monia kuvankaappauksia sovelluksesta.
Ovi Maps 3.0 Betaa voi ladata täältä, Nokia Beta Labsista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.