Nyt voit päivittää iPhonesi 3.0-versioon

Markus Lehtiniitty
17. kesäkuuta, 2009 20:53

Apple on tuonut iPhone-käyttöjärjestelmän 3.0-ohjelmistopäivityksen odotetusti saataville tänään. Kaikki iPhone-käyttöjärjestelmää hyödyntävät laitteet ovat päivitettävissä uuteen versioon - mukaan lukien iPod touchit, joiden päivittäminen kuitenkin maksaa 7,99 euroa. iPhone ja iPhone 3G päivittyvät ilmaiseksi. Perjantaina Yhdysvalloissa sekä muutamilla muilla markkinoilla ja heinäkuussa Suomessa myyntiin tuleva iPhone 3G S sisältää iPhone 3.0 -ohjelmiston jo esiasennettuna.
Päivittäminen tapahtuu kytkemällä iPhone tai iPod touch tietokoneeseen, minkä jälkeen iTunesista klikataan "Etsi päivityksiä" -kohtaa ja jatketaan ohjelman antamien ohjeiden mukaisesti.
Uusi iPhone 3.0 -ohjelmistoversio tuo mukanaan monia enemmän ja vähemmän tärkeitä uudistuksia ja uusia ominaisuuksia. Näihin lukeutuvat tekstin kopioi ja liitä -toiminto, multimediaviestituki, uusi sanelinsovellus, Spotlight-haku, tuki stereo-Bluetoothille sekä parannettu kalenteri. Lisäksi vaakasuuntaista näppäimistöä voi käyttää aiempaa useammissa ohjelmissa tekstiä syötettäessä. Lisää iPhone 3.0:n uudistuksista tietoa löytyy Applen omilta sivuilta. Katso myös aiempi uutisemme aiheesta.
iPhonensa operaattorilukituksesta vapauttaneille puolestaan ilahduttava tieto on, että iPhone 3.0:nkin kohdalla tämä onnistuu. Uutisoimme aiemmin tänään iPhone 3.0:n murtuneen jo ennen sen tuloa saataville. Käyttäjille ultrasn0w-nimen saanut lukituksenpoisto-ohjelma tullee saataville jo aivan lähiaikoina, mahdollisesti ylihuomenna perjantaina.
iPhone 3.0 tuo kokonaisuutena niin paljon uutta, että ainakin päivityksen ilmaiseksi saavien iPhone-omistajien kannattanee päivityksen vaiva nähdä.
Jos päivität iPhonesi, niin olisi mukavaa kommenteissa kuulla mielipiteitä uudistuksista ja käyttökokemuksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.