Myynti murskasi odotukset: yli miljoona iPhone 3G S:ää myyty

Markus Lehtiniitty
22. kesäkuuta, 2009 18:04

Apple on tiedottanut, että se on myynyt yli miljoona iPhone 3G S -puhelinta kolmessa päivässä. iPhone 3G S tuli Yhdysvalloissa ja muutamilla muilla suurilla markkinoilla saataville viime viikon perjantaina ja miljoonan myydyn puhelimen raja ylittyi siis jo sunnuntaina. Alun perin muun muassa useat analyytikot odottivat ensimmäisen viikonlopun myyntimäärän jäävän noin 500 000 puhelimeen.
Applen tiedotteesta löytyy myös kommentti yhtiön sairauslomalla vielä toistaiseksi olevalta pääjohtajalta, Steve Jobsilta: "Asiakkaat äänestävät ja iPhone voittaa. Yli 50 000 sovelluksen ollessa saatavissa Applen vallankumouksellisesta App Storesta, iPhonen asema on vahvempi kuin koskaan". iPhone 3G S:n avausviikonlopun myynti sujui samaa tahtia kuin edeltäjänsä - huolimatta vaatimattomammista uudistuksista. Lisäksi iPhone 3G S tuli myyntiin vain kahdeksassa maassa iPhone 3G:n 21 avausmaahan verrattuna.
Samalla Apple tiedotti, että viime viikon keskiviikkona ladattavaksi tullutta iPhone 3.0 -käyttöjärjestelmäpäivitystä on ladattu jo yli kuusi miljoona kertaa.
iPhone 3G S:n uudistukset edeltävään iPhone 3G -malliin ovat melko pieniä. Se sisältää nopeamman prosessorin, enemmän RAM-käyttömuistia ja tukee korkeampia datanopeuksia 3G-verkossa. Apple lupaa 3G S:n olevan yleisesti ottaen kaksi kertaa niin nopea kuin edeltäjänsä. Lisäksi 3G S:n tärkeimpiin uutuusominaisuuksiin kuuluvat videokuvaus ja digitaalinen kompassi.
Suomessa iPhone 3G S tulee myyntiin heinäkuussa Soneran kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.