Kommentti: iPhone 3G S vai iPhone 3GS?

Markus Lehtiniitty
23. kesäkuuta, 2009 19:29

Applen tuoreimman, kolmannen sukupolven iPhonen pilkuntarkasta nimestä on syntynyt epäselvyyttä - eikä ihme.
Kun Apple julkaisi uusimman iPhonensa, hetken aikaa Puhelinvertailu.cominkin uutisen mukaan kyseessä oli iPhone 3GS. Pian oikeaksi kirjoitusasuksi paljastui kuitenkin iPhone 3G S, eli 3G:n ja S:n välissä olikin välilyönti.
Asiat pysyivätkin yksinkertaisina eiliseen asti, jolloin Apple julkisti tiedotteen, jossa se kertoi myyneensä yli miljoona iPhone 3GS -puhelinta. Tiedotteessa käytettiin poikkeuksetta kirjoitusasua ilman välilyöntiä. Applen koko muu sivusto, mukaan lukien muun muassa Apple Store -kauppa, kuitenkin käyttää yhä kirjoitusasua iPhone 3G S. Kumpi siis on oikein?
Toistaiseksi selkeää virallista kommenttia Applelta ei asiaan ole saatu. Washington Post -lehden toimittaja Rob Pegoraron mukaan Applella iPod- ja iPhone-markkinoinnista vastaavan Greg Jozwiak on kuitenkin todennut Applen muuttaneen puhelimen nimen iPhone 3G S:stä iPhone 3GS:ään.
Monista koko asia voi tuntua mitättömältä, mutta esimerkiksi meille puhelimista uutisia ja muita artikkeleita kirjoittaville kyseessä on erittäinkin suuri asia. Ainakin itse haluaisin tehdä asiat aina mahdollisimman hyvin - pyrkiä täydellisyyteen, ja tämän osalta koko iPhone 3GS/3G S -nimidilemma on erittäin ongelmallinen. Tämänhetkinen kantani asiaan on, että kirjoitan jatkossa uusimman iPhonen nimen iPhone 3GS. Applen tulisi kuitenkin ehdottomasti päivittää sivustonsa yhtenäiseksi nimikäytännön osalta sekä kertoa selkeästi asiasta, jos se on todella uutuusmallinsa nimeä muuttanut, jotta nimiasiaa ei enää jatkossa tarvitsisi miettiä lainkaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.