HTC julkisti Heron - mukana kuorrutettu Google Android

Markus Lehtiniitty
24. kesäkuuta, 2009 15:28

HTC on julkistanut uuden Hero-puhelimen. Kyseessä on Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu laite. Androidin päälle HTC on rakentanut oman HTC Sense -käyttöliittymänsä.
Heron ominaisuudet ovat pitkälti yhtenevät aiemmin julkistetun HTC Magic -mallin kanssa, mutta Hero tarjoaa muutamia parannuksia. Magiciin verrattuna Hero tarjoaa muun muassa paremman, tarkuudeltaan viiden megapikselin automaattitarkenteisen kameran, 3,5 millimetrin standardin kuulokeliitännän sekä paremmat toiminta-ajat.
Uutta on myös HTC Sense -käyttöliittymä. Idea on melko pitkälti vastaava kuin HTC:n Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle suunnittelemassa TouchFLO-käyttöliittymässä: tärkeimmät toiminnot tuodaan paremmin, selkeämmin ja näyttävämmin esille. Mukana Sense-käyttöliittymässä on myös Scenes-toiminto, jonka avulla voi helposti vaihtaa puhelimen asetuksia työ- ja vapaa-aikatilojen välillä. Ominaisuus vastaa siis lähes täysin Nokian tuoreimmista E-sarjalaisista löytyvää Tilat-ominaisuutta.
Lisäksi tarkasteltaessa henkilöiden tietoja yhdistyy tavallisiin yhteystietoihin myös niin sähköpostit kuin päivitykset verkostopalveluista, kuten Facebookista ja Twitteristä.
HTC Hero on nelitaajuus-GSM- ja kaksitaajuus-3G-puhelin (900/2100 MHz) HSPA-tuilla. Sen kosketusnäytön koko on 3,2 tuumaa ja tarkkuus tuttu 320x480 pikseliä. RAM-muistia HTC Herossa on sisäänrakennettuna 512 ja ROM-muistia 288 megatavua. Lisäksi laitteesta löytyy microSD-muistikorttipaikka. Muihin Heron tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat GPS-paikannus, digitaalinen kompassi, kiihtyvyysanturi sekä Bluetooth- ja WLAN-yhteydet.
HTC Heron mitat ovat 112x56,2x14,35 millimetriä ja painoa sillä on 135 grammaa. Heron valkoisen version kerrotaan olevan päällystetty Teflon-pinnoitteella, joka tekee puhelimen pinnasta samalla sekä mukavan koskettaa että kestävän. Heron akku tarjoaa 1350 mAh:n kapasiteetin, joka riittää 7 tunnin puheaikaan ja 750 tunnin valmiusaikaan 3G-verkossa.
HTC Hero on tulossa markkinoille Euroopassa jo ensi kuun aikana. Saatavuudesta Suomessa ei vielä ole tietoa. Toistaiseksi Suomen markkinoilla ei ole vielä ainuttakaan Android-alustan puhelinta. Saunalahti on kuitenkin tuomassa HTC Magicia Suomeen. Saunalahden suunnitelmista HTC Heron suhteen ei kuitenkaan vielä ole tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.