iPhone 3GS räjäytti YouTube-latausmäärät

Markus Lehtiniitty
29. kesäkuuta, 2009 17:27

Applen tuoreen iPhone 3GS:n yksi tärkeimpiä uusia ominaisuuksia on videokuvaus. Uuden iPhonen videokuvaustuella on ollut heti näkyvä vaikutus: Google on kertonut, että sen YouTube-videopalveluun puhelimista tehdyt lataukset kasvoivat yli 400 prosenttia heti iPhone 3GS:n myyntiintuloa seuranneiden kuuden päivän aikana.
Videokuvaus on ollut jo vuosien ajan tuttu ominaisuus muiden valmistajien lähes kaikissa kamerapuhelimissa, mutta ennen iPhonea se ei ole saavuttanut kovinkaan laajamittaista suosiota. iPhone 3GS:n myötä Apple kuitenkin on jälleen kerran näyttänyt yksinkertaisuuden (ja taitavan markkinoinnin) voiman. Videokuvaus on iPhone 3GS:ssä selkeästi esillä eikä huku muiden ominaisuuksien sekaan.
Kuvauksen lisäksi iPhone 3GS:stä löytyvät myös ominaisuudet videoiden yksinkertaiseen muokkaamiseen. Videoiden lataaminen YouTubeen tai Applen omaan MobileMe-palveluun on tehty erittäin yksinkertaiseksi.
Asioiden pelkistämisen lisäksi iPhone 3GS:n YouTube-suosion takana saattaa olla toki myös se, että iPhone-käyttäjistä muihin puhelimiin verrattuna suurempi osa on erittäin aktiivisia erilaisten sosiaalisten verkkopalveluiden hyödyntäjiä.
Myös valokuvien osalta iPhone on yhtä lailla vahvoilla. Flickr-kuvanjakopalvelussa Applen iPhone-mallisto on muihin puhelimiin verrattuna aivan omassa sarjassa. iPhone on myös perinteiset kamerat huomioiden suosituin kuvaamislaite Flickr-käyttäjien keskuudessa. iPhone 3GS tullee kiihdyttämään myös tätä kehitystä entisestään jatkossa, sillä se tarjoaa huomattavasti edeltäjäänsä paremman kameran.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.