Matkapuhelinvalmistajat standardoivat laturit

Matti Robinson
29. kesäkuuta, 2009 16:04

Kännykkälaturien laaja kirjo on harmittanut kännykän omistajia ympäri maailman pitkän aikaa, sillä puhelimen laturit eivät ole olleet yhteensopivia kilpailevien valmistajien puhelimien kanssa. Nyt asiaan on vihdoin tulossa muutos, sillä 10 suurta matkapuhelin- ja komponenttivalmistajaa ovat päässeet yhteisymmärrykseen tulevaisuuden laturista.
Joukko yrityksiä on jättänyt Euroopan komissiolle hyväksymisensä Micro USB:tä käyttävästä liitännästä. Kymmenen yritystä ovat: Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion, Samsung, Sony Ericsson ja Texas Instruments. Kaikki suurimmat puhelinvalmistajat ovat mukana, joka auttaa siirtymistä huomattavasti.
Latureiden harmonisoinnilla pyritään Euroopan komission mukaan erityisesti elektroniikkajätteen vähentämiseen, koska tällöin kaikkien puhelimien mukana ei tarvitse toimittaa laturia. Kuluttajille uuden lataustavan standardoituminen näkyy myös kukkarossa, sillä turhasta laturista ei tarvitse välttämättä maksaa puhelimen yhteydessä.
Standardoitu Micro USB -liitäntä koskee ainoastaan datayhteydellä varustettuja puhelimia, mutta Euroopan komission arvioi, että vuodesta 2010 lähtien, jolloin siirtyminen aloitetaan, suurin osa puhelimista tukee datayhteyttä.
Micro USB:llä varustettuja puhelimia on jo markkinoilla, näihin kuuluvat muun muassa Nokian uudet älypuhelimet, kuten Nokia N97 ja Nokia E71, sekä hiljattain Puhelinvertailu.com:n testaama Samsung I8910 Omnia HD.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.