Nokialta päivitykset E51:lle, E66:lle ja E71:lle

Markus Lehtiniitty
3. heinäkuuta, 2009 13:12

Nokia on julkaissut ohjelmistopäivitykset kolmelle E-sarjan puhelimelleen: E51, E66 ja E71.
E66:n ja E71:n uuden yhteisen ohjelmistoversion versionumero on 300.21.012, aiempien versioiden ollessa 210.xx.xxx-sarjaa. Kyseessä on melko suuri päivitys.
Uutta ovat muun muassa päivitykset Mail for Exchangeen (versio 2.09) ja Nokia Messaging -sähköpostisovellukseen (versio 5.1), Internet Radio ja My Nokia -sovellukset E71:ssä (ovat löytyneet kuitenkin jo aiemminkin muun muassa suomalaisista E71-versioista) ja sosiaalisten media- ja verkostopalveluiden (mm. Facebook) widget-sovellukset. Lisäksi yleistä vakautta ja suorituskykyä kerrotaan parannetun ja monia pieniä bugikorjauksia tehdyn. Lisätietoa E66:n ja E71:n päivityksestä löytyy muun muassa täältä.
E51:n uusi ohjelmisto on puolestaan numeroltaan 400.34.011. E51:n päivitys tuo parannuksia Mail for Exchangen vakauteen ja tekstiviestien vastaanottamiseen, WLAN:in ja VoIP-puheluiden toimintaan ja käytettävyyteen sekä Koti-näppäimen toimintaan. Lisäksi myös E51:een ohjelmistoon on tehty useita yleistä vakautta parantavia bugikorjauksia.
Päivittäminen onnistuu tietokoneen kautta PC Suitesta löytyvää Nokia Software Updater -ohjelmaa käyttämällä. Päivitykset tulevat saataville vaiheittain eri maa- ja kielivarianteille, joten suomen kielellä päivityksiä ei toistaiseksi ole välttämättä saatavilla.
Lisäksi E51, E66 ja E71 eivät tue ns. UDP-ominaisuutta eli käyttäjän puhelimeen tallentamat tiedot häviävät päivityksen yhteydessä. Tämän vuoksi onkin erittäin tärkeää ottaa puhelimen muistin sisällöstä varmuuskopiot ennen päivittämistä joko muistikortille tai tietokoneelle.
Nämä uudet päivitykset kolmelle puhelimelle jatkavat kiireistä viikkoa Nokia-päivitysten saralla: aiemmin tällä viikolla kerroimme päivityksistä N-sarjan N97:lle ja N96:lle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.