Nokia kiistää tiedot Google-puhelimesta

Markus Lehtiniitty
6. heinäkuuta, 2009 12:35

Kerroimme aiemmin tänään brittilehti Guardianin tiedoista, joiden mukaan Nokia olisi julkistamassa vielä loppuvuoden aikana Googlen Android-käyttöjärjestämällä varustetun kosketusnäyttöpuhelimen. Guardian perusti juttunsa "alan sisäpiiriläisten" tietoihin.
Nokia on nyt kuitenkin kiistänyt väitteet. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. "Ehdottomasti tässä ei ole mitään totuutta koko jutussa. Kaikki tietävät, etät Symbian on meidän valintamme kehittyneissä mobiililaitteissa", sanoi Nokian edustaja Reutersille.
Nokian edustajan kommentit eivät ole niin kovinkaan yllättävät. Siirtyminen Googlen Android-käyttöjärjestelmään olisi ollut täysin vastoin Nokian pitkän tähtäimen strategiaa, jossa ohjelmistot ja palvelut ovat erittäin suuressa roolissa. Androidissa Googlen palvelut ovat etusijalla. Lisäksi Nokia on yleensä keskittynyt hyvin pitkälle yhtenäisiin ja harvoihin alustoihin, mitä vastaan Androidin käyttöönotto olisi myös täyspainoisesti sotinut.
Lisäksi Nokialla on myös oma Linuxiin pohjautuva maemo-alustansa. Loppuvuoden aikana odotetaan seuraavan sukupolven maemo-laitteen julkistusta. Tässä laitteessa odotetaan olevan myös puhelinominaisuudet.
Vaikka Nokia ei Androidia käyttöön olekaan ottamassa, on se kuitenkin saavuttamassa vahvan aseman mobiilimarkkinoilla. Kaikki muut suurimmat valmistajat, mukaan lukien LG, Motorola, Samsung ja Sony Ericsson, ovat tuomassa omia Android-puhelimiaan markkinoille useiden pikkuvalmistajien ohella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.