Palm Pre Eurooppaan lokakuussa

Markus Lehtiniitty
7. heinäkuuta, 2009 14:28

Palmin Pre-älypuhelin saapuu Eurooppaan lokakuussa.
Aiemmin Palm Pre on ollut saatavilla vain Pohjois-Amerikan markkinoilla, sillä alun perin Pre esiteltiin CDMA-verkkoja käyttävänä mallina. Euroopassa ei ole käytössä CDMA-verkkoja. Uusi versio Prestä tukeekin GSM- ja WCDMA (3G) -verkkoja. 3G-verkossa tuetaan myös latausnopeuksia nostavaa HSDPA-tekniikkaa.
Pre tulee aluksi saataville Euroopassa Ison-Britannian, Irlannin ja Saksan markkinoilla O2-operaattorin ja Espanjassa Movistar-operaattorin kautta. Sekä O2 että Movistar ovat Telefonican omistuksessa. Palm itse kertoo tiedotteessaan myyntiintulon ajoittuvan ehdottomasti aikaan ennen joulua 2009. Saksan O2 kuitenkin on kertonut Pren olevan tulossa lokakuussa.
Toistaiseksi muiden kuin edellä mainittujen markkinoiden kohtalosta ei ole selvyyttä. Mahdollista on, että Pre tulee joillakin markkinoilla, kuten esimerkiksi Suomessa, myyntiin myös lukitsemattomana.
Myöskään hinnoittelusta ei toistaiseksi ole mitään tietoa.
Palm Pre on saanut paljon kiitosta hyvästä ja innovatiivisesta käyttöliittymästään ja tehokkaasta tekniikastaan. Lisäksi kyseessä on yksi harvoja puhelimia, jotka tukevat monikosketustekniikkaa. Lisää Palm Prestä voi lukea aiemmista uutisistamme.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.