Nokia N97 - huomenna sitä saa

Markus Lehtiniitty
8. heinäkuuta, 2009 20:00

Ehkäpä vuoden odotetuin puhelinuutuus Suomessa, Nokian N97, tulee huomenna Suomen markkinoilla kunnolla myyntiin ja saataville. N97 on ollut toistaiseksi 2. heinäkuuta lähtien Suomessa saatavilla vain Nokian Online Kaupasta ja Nokian Aleksanterikadun myymälästä Helsingistä melko tyyriiseen 729 euron hintaan.
Huomenna N97:n saatavuus laajenee kaikkiin kauppoihin ja myös ennakkotilatut puhelimet toimitetaan tilaajilleen.
Esimerkiksi Gigantti on jo pitkään mainostanut lehdessään aloittavansa N97:n toimitukset 9.7. kello 10. Verkkokauppa.comista on jo lähtenyt ensimmäiset ennakkotilatut N97:t postituksiin, kuten luultavasti myös Saunalahdelta. Saunalahti on lupaillut aiemmin postittavansa ennakkotilatut N97-puhelimet tänään 8. heinäkuuta niin, että ne ovat tilaajillaan heti huomenna 9. heinäkuuta. Toistaiseksi (artikkelin kirjoitushetkellä) N97-paketit eivät kuitenkaan ole vielä kirjautuneet Postin seurantajärjestelmään.
N97 on saavuttanut Suomessa hintaansa nähden melko suuren suosion. Ennakkotilattujen puhelinten määrän voi olettaa asettuvan satoihin, luultavasti tuhansiin kappaleisiin. Esimerkiksi Verkkokauppa.comin päävarastosta löytyy tämän artikkelin kirjoitushetkellä kahdeksan mustaa ja yhdeksän valkoista N97:ää. Molempia on tilattu yli 25 kappaletta. Tukkuvarastosta Verkkokauppa.comin mukaan puolestaan N97:ää löytyy 15 kappaletta mustaa ja yli 25 kappaletta valkoista väriversiota. Saunalahden mukaan N97:n saatavuus on heti alusta alkaen hyvä, joten myös uudet tilaukset pystytään toimittamaan suhteellisen nopeasti.
Esimerkiksi Matkapuhelinfoorumilla ja Saunalahden omalla Palstalla N97:n odotus on käynyt viime aikoina kuumana. Nokia on N97:n kohdalla kontrolloinut myyntiintuloprosessia aiempaa tarkemmin: N97 tulee myyntiin laajasti ennaltailmoitettuna päivänä.
N97 on Nokian uusi, ehdoton lippulaivamalli. Sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman kosketusnäyttö, kannen alta löytyvä täysnäppäimistö, viiden megapikselin kamera, 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti, GPS-paikannus, aloitusnäytön personointimahdollisuudet sekä Ovi Kauppa -ohjelmistokauppa ja muut Nokian Ovi-palvelut valmiiksi asennettuna. Tarkemmin N97:n ominaisuuksiin pääsee tutustumaan Puhelinvertailu-osiomme N97-sivulla. N97 seuraa Nokian mallistossa edullisempaa 5800 XpressMusicia kosketusnäyttöpuhelinten rintamalla. 5800 XpressMusic on ollut suuri menestysmalli Nokialle ja myös N97:n harteille Nokia on kasannut paljon menestyspaineita.
Hinnaltaan N97 asettuu tällä hetkellä keskimäärin noin 650 euron hintaluokkaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.