Motorolalta tyylikäs kosketusnäyttöpuhelin - mutta miksi vain Koreaan?

Markus Lehtiniitty
9. heinäkuuta, 2009 19:50

Motorola kaipaisi puhelinmallistoonsa selkeää piristystä ja ehostusta, jos yhtiö aikoo jatkaa puhelinvalmistajana vielä jatkossakin. Uusista, merkittävistä Motorola-julkistuksista ei kuitenkaan ole kuultu.
Motorola on luvannut loppuvuodesta useamman kosketusnäytöllisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen, joiden varaan Motorola laskee melko pitkälti koko kohtalonsa.
Nyt Motorolalta on kuitenkin tulossa uusi, tyylikäs kosketusnäyttöpuhelin. Ongelma kuitenkin on, että uutuusmalli on tulossa markkinoille vain Etelä-Korean markkinoilla. Uuden puhelimen mallinimi on ROKR ZN50.
ROKR ZN50:n kosketusnäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan 240x427 pikseliä, automaattitarkenteisen kameran tarkkuus on 3,2 megapikseliä ja lisäksi ZN50:n ominaisuuksiin kuuluvat GPS-paikannus, neljän gigatavun sisäinen tallennusmuisti, microSD-muistikorttipaikka, sisäänrakennettu kiihtyvyysanturi ja liikeohjaus, stereo-Bluetooth-yhteys, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä SRS WOW HD -äänentoisto. ROKR ZN50 on 3G-puhelin (2100 MHz) ja tukee 3G-verkossa myös HSDPA-datayhteyksiä. Lisäksi ROKR ZN50 tukee Etelä-Koreassa käytössä olevaa T-DMB2-mobiilitelevisiota.
Ominaisuuksiltaan ROKR ZN50 ei siis ole millään tavalla hämmästyttävä, mutta hinnan ollessa sopiva, on kyseessä kuitenkin hyvin varusteltu puhelinmalli.
ZN50:n hinnasta ja tarkasta myyntiintuloajankohdasta ei toistaiseksi ole tietoa. Mutta markkinoille se on toistaiseksi tulossa siis vain Etelä-Koreassa? Miksi ihmeessä? Motorola tarvitsisi kaiken mahdollisen vetoavun myös Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoilla. Oikealla hinnalla ROKR ZN50 voisi käydä kaupaksi näilläkin markkinoilla. Asiassa ei olisi mitään ongelmaa, jos Motorolalla olisi vastaavia puhelimia markkinoilla läntisillä markkinoillakin - mutta kun niitä ei ole. Onko Motorolalla tosiaan varaa jättää rahaa pöydälle? Motorolan Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoille viime aikoina lanseeraamat uutuudet vaikuttavat ROKR ZN50:n rinnalla todella laimeilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.