Nokia hankkii AMOLED-näyttöjä LG:ltä?

Matti Robinson
10. heinäkuuta, 2009 18:14

The Korea Times -lehti kertoi tänään, että maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia olisi keskustellut LG:n kanssa AMOLED-näyttöjen toimittamisesta. Lehden saamien tietojen mukaan edessä on vielä joitain teknisiä ongelmia, mutta toimitusten odotetaan alkavan vuoden sisällä.
LG Displayn tiedottaja ei kiistänyt huhua, vaan ilmoitti, että kaikenlaiset vaihtoehdot ovat mahdollisia, joten myös yhteistyö Nokian kanssa on LG:n strategian mukaista.
Nokian viimeisin AMOLED-teknologiaa käyttävä näyttö löytyy uudesta N86 8MP -kamerapuhelimesta. Aiemmin AMOLED-näytöt on Nokialle toimittanut joko TPO tai Samsung. Lähteen mukaan lähitulevaisuudessa Nokia tulee julkaisemaan useita puhelimia AMOLED-näytöillä.
Toistaiseksi kaikki julkistetut Nokian kosketusnäyttöpuhelimet -- 5800 XpressMusic, N97 ja tuleva 5530 XpressMusic -- ovat sisältäneet perinteisen TFT-näytön ja käyttävät resistiivistä kosketusnäyttöteknologiaa. Saa nähdä tuleeko LG toimittamaan tulevaisuudessa Nokialle AMOLED-näyttöjä myös kalliimpiin, kosketusnäytöllä varustettuihin puhelinmalleihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.