Googlen Android-käyttöjärjestelmän tulevaisuudesta tietoa

Markus Lehtiniitty
12. heinäkuuta, 2009 21:05

Googlen Android-käyttöjärjestelmän tulevaisuudesta on nyt saatu lisätietoa. Googlen julkistettua aiemmin tällä viikolla tuovansa vuoden päästä markkinoille uuden Chrome-käyttöjärjestelmän, jäivät Androidin tulevaisuudennäkymät hieman hämyisiksi.
Google tulee jatkamaan Androidin kehitystä kuten tähänkin asti. Asiasta kertoi Googlella muun muassa Android-alustan kehityksestä vastaava johtaja Andy Rubin. Rubinin mukaan Chrome-käyttöjärjestelmä ei voi korvata Androidia, koska puhelinkäyttöjärjestelmän tulee hallita erittäin hyvin muutamia tiettyjä asioita, kuten virranhallinta ja yhteydet puhelinverkkoon.
Jatkossa Android-alustaan tullaan tuomaan enemmän sosiaalisten verkostopalveluiden, kuten esimerkiksi Facebook, tukea. Rubin mainitsi esimerkiksi, että puhelun tullessa näytöllä voisi näkyä soittajan nimen lisäksi hänen verkostopalvelusta haettu kuvansa sekä viimeisin tilapäivityksensä. Lisäksi jatkossa Androidin kehitystyössä on tarkoitus erityisesti paneutua useampien laskutusvaihtoehtojen kehittämiseen kolmannen osapuolen kehittäjille.
Lisäksi Rubin kertoi, että seuraavat Android-kehitysversiot ovat nimiltään Donut, Eclair ja Flan. Aiemmin keväällä Android-alustalle julkaistiin Cupcake-päivitys. Google on nimennyt kehitysversiot jälkiruokien nimillä aakkosjärjestyksessä. Tulevien päivityksien aikataulusta ei toistaiseksi ole tietoa.
Rubinin mukaan tämän vuoden aikana markkinoille on tulossa globaalisti 15-20 erilaista Androidilla varustettua puhelinta.
Andy Rubin puhui Googlen ja T-Mobilen yhteistilaisuudessa Yhdysvaltain San Franciscossa. Asiasta kertoi muun muassa Wall Street Journal.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.