HTC:ltä jatkossakin sekä Google- että Microsoft-puhelimia

Markus Lehtiniitty
12. heinäkuuta, 2009 21:28

HTC tulee jatkossakin tuomaan markkinoille sekä Googlen Android-käyttöjärjestelmällä että Microsoftin Windows Mobilella varustettuja puhelinmalleja.
Ennen Googlen Androidin saapumista HTC:n koko puhelinmallisto perustui Windows Mobilelle. HTC olikin Microsoftin "hovivalmistajan" roolissa. Tilanne muuttui kuitenkin Androidin myötä. HTC on toistaiseksi julkistanut kolme Android-puhelinta (Dream, Magic ja Hero) ja on myös Android-puhelinten osalta ollut edelläkävijän asemassa.
Tällä hetkellä Windows Mobile on selkeästi jäänyt kehityksen jalkoihin mobiilikäyttöjärjestelmämarkkinoilla. HTC ei kuitenkaan aio jatkossakaan luopua Windows Mobile -puhelimistaan mallistossa - tosin Android kattaa jatkossa kasvavan osan mallistosta, mahdollisesti jopa suurimman osan.
HTC:n käyttöjärjestelmävalinta on looginen. Androidin ja Windows Mobilen käyttäjäkunnat eroavat: Android on suositumpi yksittäisten kuluttajien keskuudessa, Windows Mobile puolestaan yrityspuolella.
Asiasta kertoi Mobile News -sivusto HTC:n Jon Frenchin kommentteihin perustuen.
Lisäksi HTC:n tulevaisuuden mallistoa koskee myös toinen tuore uutinen. MobileCrunch-sivuston mukaan HTC aikoo jatkossa varustaa käytännössä kaikki uudet puhelinmallinsa 3,5 millimetrin standardilla kuulokeliitännällä. Toistaiseksi HTC:n kymmenien puhelinten mallistosta vain kolmesta (Hero, Touch HD ja Advantage X7510) on löytynyt 3,5 mm:n kuulokeliitäntä. Jatkossa laadukkaampien kuulokkeiden liittämiseksi HTC:n uusiin puhelimiin ei siis enää tarvita minkäänlaisia adaptereita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.