Nokia julkisti Surgen AT&T:lle

Markus Lehtiniitty
13. heinäkuuta, 2009 18:28

Nokia on julkistanut Surge-nimisen mallin, joka tulee saataville vain Yhdysvaltain markkinoilla AT&T-operaattorin kautta. Surgessa on panostettu erityisesti yhteisöllisiin ominaisuuksiin muun muassa tilapäivityksien lähettämisen Facebookiin ja Twitteriin mahdollistavalla sovelluksella. Surge on suunnattu ennen kaikkea nuorille.
Kyseessä on S60-alustalla varustettu älypuhelin. Puhelimessa on sivusta esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö ja Surgen muotoilu kokonaisuudessaan on Nokialle melko epätyypillistä. Surgen muihin ominaisuuksiin kuuluvat kahden megapikselin kamera, GPS-paikannus, internetselain, Bluetooth-yhteys stereotuella, musiikkisoitin, FM-radio sekä tuki AT&T:n lukuisille palveluille. Nokian omia Ovi-palveluita ei Surgesta löydy. Puhelimeen esiasennettuna toimitetaan kuitenkin Asphalt 4, Guitar Hero III, Monopoly and iPlay bowling -pelit.
Surgen näyttö on kooltaan 2,4 tuumaa ja tarkkuudeltaan 240x320 pikseliä. Näyttö kääntyy automaattisesti kiihtyvyysanturin neuvomana.
Erityisesti Surgessa on panostettu viestintäominaisuuksiin. Se tukee Oz Email ja Oz IM -palveluita sekä Mail for Exchangea. Viestitoimintoihin pääsee käsiksi erillisen näppäimen kautta.
Sisäistä muistia Surgessa on 128 megatavua ja lisäksi siitä löytyy microSD-muistikorttipaikka. Surge tukee neljää GSM-taajuutta (850/900/1800/1900 MHz) ja kahta 3G-taajuutta (WCDMA 850/1900 MHz). 3G-verkossa tuetaan latauksia nopeuttavaa HSDPA-tekniikkaa ja GSM-verkossa GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä. Surge toimisi siis myös Suomessa GSM-verkoissa, mutta ei 3G-verkoissa.
Painoa puhelimelle on kertynyt 121 grammaa ja sen mitat ovat 97 x 71 x 15,5 millimetriä. Surgen hinta on kahden vuoden AT&T:n liittymäsopimuksella 79,99 dollaria alennuksen jälkeen ja saataville se on tulossa AT&T:n kaupoista muutaman seuraavan viikon aikana.
Nokian lehdistötiedote asiasta (englanniksi)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.