Tällainen on toisen sukupolven kosketus-BlackBerry

Markus Lehtiniitty
13. heinäkuuta, 2009 18:09

BlackBerry-laitteistaan tunnettu RIM on valmistelemassa toisen sukupolven kosketusnäytöllistä BlackBerry-mallia. BlackBerry Storm 2 ja BlackBerry 9550 -nimillä kulkeva malli seuraa alkuperäistä BlackBerry Stormia. Uutta BlackBerryä ei ole vielä virallisesti julkistettu, mutta Boy Genius Report -sivusto on saanut käsiinsä tärkeimmät tiedot uutukaisesta.
Uusi kosketus-Blackberry tuo muutamia uudistuksia aiempaan verrattuna. BlackBerry Storm 2:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 megapikselin kamera, 360x640 pikselin tarkkuuksinen kapasitiivinen kosketusnäyttö sekä WLAN-yhteys (802.11b/g). Uudessa mallissa RIM siis luopuu Stormin kritisoidusta, vastetta antavasta ja "klikattavasta", SurePress-kosketusnäytöstä. Lisäksi aiemmasta mallista ei löytynyt WLAN:ia.
Verkkotaajuuksiltaan uusi laite on monipuolinen, sillä se tukee GSM-verkkoja neljällä taajuudella, 2100 megahertsin WCDMA-taajuutta sekä CDMA 1xRTT/EVDO Rev. A -verkkoa. GSM-verkoissa tuetaan GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä ja WCDMA-verkossa HSDPA-tekniikkaa.
Uusi BlackBerry Storm 2 käyttää BlackBerry-alustan 5.0-versiota.
BlackBerry 9550:n lisäksi Storm 2:sta on myöhemmin tulossa myös vain GSM-perusteisiin verkkoihin suunnattu malli BlackBerry 9520.
Suomessa BlackBerry-mallit eivät ole kovinkaan suosittuja, koska mallien saatavuus on täällä erittäin rajattu. Yhdysvalloissa uusi BlackBerry Storm 2 tulee luultavasti aluksi saataville Verizon-operaattorin kautta loppuvuoden 2009 aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.