Apple ei lähetä ilmoituksia murrettuihin iPhoneihin?

Markus Lehtiniitty
14. heinäkuuta, 2009 18:59

Apple ei erinäisten tietojen mukaan lähetä push-ilmoituksia (engl. "push notifications") iPhoneihin, joiden operaattorilukko on murrettu. Asian toi esiin tsekkiläinen iPhone-kehittäjä PoweryBase. PoweryBase on kehittänyt ilmoituksia hyödyntävän NotifyMe-ohjelman ja on kertonut saaneensa huomattavan paljon yhteydenottoja ihmisiltä, joilla ilmoitukset eivät ole toimineet lukituksista murretuilla iPhoneilla.
Apple toi ilmoitukset vihdoin osaksi iPhone-käyttöjärjesteelmäänsä tuoreen 3.0-version myötä. Ilmoitukset korvaavat iPhonesta puuttuvan sovellusten moniajomahdollisuuden. Ilmoituksia käyttävät sovellukset ottavat yhteyttä Applen palvelimiin saadakseen puhelimelle yksilöllisen tunnistenumeron, mutta PoweryBasen mukaan operaattorilukosta vapautetut iPhonet eivät välttämättä aina tuota tunnistetta onnistuneesti saa. Tämä johtaa ilmoitusten täydelliseen toimimattomuuteen.
Asiaa monimutkaistaa se, että ongelma ei toistu kaikilla lukituksista avatuilla iPhoneilla. Monilla ongelmia kuitenkin on ja asiasta on keskusteltu myös Suomessa Hopeinen Omena -foorumilla.
iPhonejen operaattorilukon poistavan ultrasn0w-ohjelman takana oleva iPhone Dev Team on myös tietoinen ongelmasta ja onkin jo ehtinyt julkaista ensimmäisen, aikaisen version mahdollisesta korjauksesta ongelmaan. Dev Team kertoi asiasta Twitterin kautta. Dev Team aikoo parantaa ja hienosäätää korjausta, mutta tarvitsee nyt palautetta käyttäjiltä.
Ilmoitusten toimimattomuus on yksi uusi keino, jota Apple käyttää tehdäkseen iPhonen murtamisesta vähemmän houkuttelevaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.