Nokia toi N97:lle kasan päivityksiä

Markus Lehtiniitty
15. heinäkuuta, 2009 22:20

Nokia on tuonut N97:lle saataville tukun päivityksiä laitteen Ohjelmistopäivitys-sovelluksen kautta. Mukana on sekä päivityksiä laitteesta jo löytyviin sovelluksiin että täysin uusia sovelluksia. Sovellukset ovat kuitenkin jo aiemmin olleet saatavilla muita teitä, mutta nyt on tarjolla erittäin helppo tapa niiden asentamiseksi.
Ohjelmistopäivitys-sovellus löytyy N97:ssä Sovellukset-kansiosta. Sen kautta Nokia tuo laitteisiinsa muita päivityksiä kuin puhelinohjelmistopäivityksiä, joista sovellus voi kuitenkin antaa tiedon. Ohjelmistopäivitys-sovelluksen voi asettaa tarkistamaan automaattisesti tasaisin väliajoin, onko päivityksiä saatavilla. Toinen vaihtoehto on avata sovellus itse ja tarkistaa saatavilla olevat päivitykset. Saatavilla olevien päivitysten listasta voi valita ne, jotka haluaa asentaa. Päivitykset ladataan suoraan puhelimella ja tämän jälkeen asennetaan automaattisesti.
Nokia toi tänään saataville Ohjelmistopäivitys-sovelluksen kautta seuraavat päivitykset:


Itse jätin Nokia Messagingin ja Ovi: Osoitekirjan asentamatta, koska itselläni ei ainakaan toistaiseksi ole tarvetta niille. Asensin puhelimen muistia vapauttavan päivityksen ja Kartat 3.1:n omaan N97-puhelimeeni. Yritin kahdesti asentaa myös N-Gagen, mutta sen asennus ei onnistunut.





(Jotkut voivat huomata yllä olevasta kuvankaappauksesta, että sovellus muistuttaa myös puhelinohjelmiston päivityksestä. En ole saanut asennettua päivitystä - vaikka olen yrittänyt kahdesti. Sanookohan kolmas kerta toden?)
Karttasovellus kokee melkoisen päivityksen uuden version myötä. Sovellus on paljon helppokäyttöisempi kosketusnäytöllä ja mielestäni valikot on järjestelty aiempaa järkevämmin. Lisäksi uusi versio tarjoaa mahdollisuuden synkronoida esimerkiksi reittisuunnitelma Ovi Maps -verkkopalvelun kanssa, paremman kartta-aineiston, huomattavasti parannetun lisenssikaupan, mahdollisuuden ostaa liikennelisätietoja sekä suuria parannuksia yleisen toiminnan suhteen.
Karttasovelluksen päivityksen jälkeen laitteesta valmiina löytyneet kartat eivät enää toimi. Kartat on joko ladattava Nokia Map Loaderilla tietokoneen kautta puhelimeen tai sitten niitä ladataan aina verkon yli.

(Ovi) Kartat 3.1

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.