Sony Ericssonilta uusi halpa Walkman-musiikkipuhelin

Markus Lehtiniitty
15. heinäkuuta, 2009 16:48

Sony Ericsson on julkistanut Walkman-musiikkipuhelinten sarjaan kuuluvan W205-puhelimen. Kyseessä on yhtiön toistaiseksi edullisin Walkman-puhelin. Yhtiö ei kerro tiedotteessaan puhelimen tarkkaa hintaa, mutta se tullee asettumaan alle 100 euroon. Vielä toistaiseksi on myös epäselvää, onko W205 tulossa lainkaan markkinoille Suomessa.
W205:n tarjoamat ominaisuudet ovat varsin yksinkertaiset: tärkeimpiin lukeutuvat Walkman-musiikkisoitin, musiikkikappaleet tunnistava TrackID-palvelu, FM-radio RDS-tuella, 1,3 megapikselin kamera ja videokuvaus, Operan internetselain, Bluetooth-yhteys sekä tuki neljälle erilliselle osoitekirjalle. Sisäistä muistia puhelimessa on vain viisi megatavua, mutta lisäksi siitä löytyy Memory Stick Micro -muistikorttipaikka.
W205 on kaksitaajuus-GSM-puhelin (900/1800 MHz) ja tukee GPRS-datayhteyksiä. Markkinoille se on tulossa kahtena eri väriversiona, joiden nimet ovat Ambient Black ja Creamy White. W205:n TFT-näyttö toistaa 65 536 eri väriä ja on tarkkuudeltaan 128x160 pikseliä. Painoa W205:lla on 96 grammaa ja sen mitat ovat 92 x 47 x 16,4 millimetriä.
"W205 on tarkoitettu niille, jotka haluaisivat kuunnella musiikkia eri paikoissa, mutta joilla ei ole aiemmin ollut Walkman-puhelinta. Toistaiseksi edullisimpana Walkman-puhelimena, useammat nuoret ihmiset voivat mullistaa musiikin kuuntelukokemuksensa ottamalla musiikkinsa mukaan minne ikinä menevätkään", sanoi Sony Ericssonilla globaalista markkinointiviestinnästä vastaava johtaja Carolina Ortiz yhtiön W205-lehdistötiedotteessa.
W205:n lisäksi Sony Ericsson julkisti samasta puhelimesta myös Pohjois-Amerikan markkinoille suunnatun W205a-version, joka eroaa ainoastaan tukemiensa verkkotaajuuksien osalta W205:sta.
Sony Ericsson tulee rummuttamaan W205:aa markkinoinnissaan tiedotteensa mukaan melkoisesti. Sony Ericssonin neljä viestintätoimistoa ovat luoneet monimediamainoskampanjan, joka pyörii teemojen "My First Walkman phone" ja "My personal music revolution" ympärillä.
Kauppojen hyllyille W205:n luvataan saapuvan tulevan kolmen kuukauden aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.