HTC paikkasi puhelimistaan löytyneen Bluetooth-aukon

Markus Lehtiniitty
17. heinäkuuta, 2009 14:25

Taiwanilainen HTC on paikannut aiemmin tällä viikolla julkisuuteen ponnahtaneen Bluetoothiin liittyneen tietoturva-aukon Windows Mobile -puhelimistaan.
Aukko koski Bluetoothin OBEX FTP -palvelua ja se tarjosi mahdolliselle hyökkääjälle keinon päästä käsiksi puhelimen sisältöön ja asentaa siihen haittaohjelmia. Ongelma johtui HTC:n puhelimiin ladatusta, kolmannen osapuolen obexfile.dll-ajurista, minkä vuoksi haavoittuvuus ei koske muita kuin HTC:n Windows Mobile -puhelimia. Haavoittuvuuden hyödyntäminen edellyttää, että Bluetooth-yhteyden ja tiedostonjaon olevan päällä. Haavoittuvuus esiintyi ainakin HTC:n puhelinmalleissa S710, S740, Touch Cruise, Touch Diamond, Touch Find, Touch HD ja Touch Pro.
Haavoittuvuuden toi julkisuuteen espanjalainen tietoturvatutkija Alberto Moreno Tablado. Alun perin Tablado kertoo ilmoittaneensa haavoittuvuudesta HTC:lle jo helmikuussa.
Aukon paikkaaminen onnistuu lataamalla pieni hotfix-päivitys ja asentamalla se puhelimeen. Tarkemmat ohjeet sekä latausmahdollisuus löytyvät täältä HTC:n sivuilta. Päivitys on sivujen mukaan saatavissa Touch Diamondille, Prolle ja HD:lle. HTC:n mukaan suurimmassa osasta puhelimia aukko on jo tukittu tuoreimmissa ohjelmistopäivityksissä.
Juttumme kuvassa esiintyvä puhelin on Touch Diamond, joka kuului haavoittuvuuden sisältäneiden puhelinmallien joukkoon.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.