Googlen Android-käyttöjärjestelmästä kohta jo 2.0-versio?

Markus Lehtiniitty
18. heinäkuuta, 2009 14:39

Googlen pääasiassa puhelimiin ja mobiililaitteisiin tarkoiteusta Android-käyttöjärjestelmästä saattaa olla tulossa 2.0-versio saataville jo hyvinkin pian.
Toistaiseksi Androidin tuorein versio on numeroltaan 1.5 ja kehitysnimeltään Cupcake. Tulevan 2.0-version kehitysnimi on Donut. Google nimeää Android-päivitykset jälkiruokien mukaan aakkosjärjestyksessä.
AndroidGuys-sivuston haastatteleman The Weather Channelin (TWC), joka on Android-sovelluskehittäjä, mukaan heidän Android 2.0:lle tarkoitettu sovelluksensa on tulossa saataville elokuun lopussa. Uudelle versiolle suunnitellut sovellukset eivät toimi vanhemmissa Android-versioissa, joten käytännössä myös Androidin pitäisi tämän tiedon mukaan päivittyä 2.0-versioon loppukesästä.
TWC:n mukaan sovellusten kehittäminen Androidille ottaa suuren hyppäyksen eteenpäin 2.0-version myötä. Uuden version kerrotaan olevan myös huomattavasti vakaampi. 2.0-version tuomiin uusiin ominaisuuksiin odotetaan kuuluvan muun muassa universaali haku, äänikomennot, tekstin ääneen luku -ominaisuus sekä eleohjaustoiminnot.
Suomen markkinoilta ei vielä toistaiseksi löydy ainuttakaan Android-alustalla varustettua puhelinta. Saunalahti oli tuomassa HTC:n Magicia, mutta on joutunut viivästyttämään hanketta. Luultavasti kuitenkin vielä loppuvuoden aikana Suomenkin markkinoilla nähtäneen ensimmäinen Android-puhelin. Jatkossa muun muassa Samsung, LG ja Sony Ericsson ovat panostamassa alustaan melko voimakkaasti.
PÄIVITYS: Lue ensimmäinen kommentti alta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.