Nokian 5800 XpressMusicille tulossa suuri päivitys

Markus Lehtiniitty
20. heinäkuuta, 2009 15:30

Nokia työskentelee 5800 XpressMusicin tulevan suuren päivityksen parissa, kerrotaan DailyMobile.se:n foorumilla.
Tärkeimpinä uudistuksina tuleva päivitys toisi 5800 XpressMusicin tiettyihin toimintoihin ns. kineettisen selauksen ja kotinäyttö päivittyisi vastaamaan edullisemmasta, mutta uudemmasta 5530 XpressMusicista löytyvää.
Kineettinen selaus tarkoittaa käytännössä näytön koskettamisen kääntämistä vastakkaiseksi tavalliseen verrattuna. Esimerkiksi internetselaimessa sivulla voi siis liikkua liikuttamalla sormea näytöllä alhaalta ylöspäin, jolloin sivulla siirrytään alaspäin. Tämä parantaa selailukokemusta huomattavasti.
5800 XpressMusicin kotinäyttö on toistaiseksi melko karu. 5530 XpressMusicista löytyvä kotinäyttö puolestaan tuo mahdollisuuden lisätä useampia henkilöitä henkilöpalkkiin sekä mahdollisuuden pitää kotinäytöllä näkyvissä sekä henkilöpalkin että sovellusten pikavalintapalkin muiden tietojen ohella. Vielä kehittyneempi kotinäyttö puolestaan löytyy Nokian lippulaivamalli N97:stä.
Lisäksi tulevan 5800-päivityksen pitäisi parantaa kameran toimivuutta ja kuvanlaatua sekä puhelimen yleistä toimintanopeutta sekä -varmuutta. Päivityksen tuloaikataulusta ei ole tarkkaa tietoa, mutta luultavasti päivityspaketin testaaminen ja valmiiksi saaminen kestää vielä useampia viikkoja.
5800 XpressMusic on ollut suuri menestysmalli Nokialle. Nokia on myynyt yhteensä jo seitsemisen miljoonaa 5800 XpressMusicia, ja se on ollut Nokian eniten liikevaihtoa tuottanut puhelin sekä vuoden 2009 ensimmäisellä että toisella neljänneksellä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.