Tässäkö on ensimmäinen tupakansytyttimellä varustettu puhelin?

Markus Lehtiniitty
20. heinäkuuta, 2009 15:03

Kiinalaisen Seabrightin SB6309-puhelin saattaa olla maailman ensimmäinen tupakansytyttimellä varustettu puhelin. Puhelimeen kannattaa kuitenkin toistaiseksi suhtautua hyvin suurella varauksella, koska se tulee tuntemattomalta valmistajalta ja sen tupakan sytyttimen toiminnasta ei ole vielä toistaiseksi saatavilla kunnollisia kuvia.
SB6309:n takapuolen yläreunasta löytyvän liukuvan luukun alta paljastuu pieni tupakansytytin. Seabrightin sivujen mukaan sytyttimessä ei käytetä kaasua eikä se räjähdä (joka toki on melko mukavaa...). Lisäksi sytytin on suojassa tuulelta ja sopii käytettäväksi myös korkeiden ilmanalojen olosuhteissa.
Tupakansytytin on SB6309:n ehdottomasti erottuvin ominaisuus. Lisäksi puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 2,4 tuuman QVGA-näyttö, 1,3 megapikselin kamera, musiikki- ja videosoittimet, Bluetooth-yhteys, FM-radio sekä tuki useille kielille. SB6039 on nelitaajuus-GSM-puhelin (850/900/1800/1900 MHz) ja kiinalaisille puhelimille tyypillisesti siitä löytyy kaksi SIM-korttipaikkaa.
Seabrightin sivujen mukaan SB6039 on tulossa saataville kolmena eri värivaihtoehtona, jotka ovat "Bloody Spittle", "Burnt Tobacco" ja "Emphysema".
Toistaiseksi SB6039:stä ei ole saatavissa kunnollisia kuvia - kuten ei myöskään tietoja siitä, toimiiko sen tupakansytytin käytännössä. Mitä luultavimmin puhelimen saatavuus tulee rajoittumaan Kiinan markkinoille ja hinnasta ei ole mitään tietoa.
Joka tapauksessa kyseessä on mielenkiintoinen kokeilu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.