Murretuissa iPhoneissa erikoinen ongelma push-ilmoitusten kanssa

Markus Lehtiniitty
23. heinäkuuta, 2009 13:11

Applen lukituksista murretuissa (jailbreak) iPhoneissa on paljastunut merkittävä ongelma push-ilmoitusten kanssa.
Olemme aiemmin kertoneet, että Apple ei välttämättä aina lähetä push-ilmoituksia murrettuihin iPhoneihin. iPhonen lukitustenpoistotyökalujen takana oleva iPhone Dev Team julkaisi kuitenkin tuolloin Pushfix-päivityksen, jonka piti ratkaista ongelmat.
Pushfix-päivitys kuitenkin sisältää lähes käsittämättömältä tuntuvan suunnitteluvirheen, joka on johtanut uusiin ongelmiin. Ongelman myötä Applen iPhoneihin lähettämät push-ilmoitukset voivat päätyä vääriin iPhoneihin.
Ongelma juontaa juurensa Unique Device ID:hen (UDID), tunnistenumeroon, jonka iPhone lähettää Applelle ottaessaan yhteyttä push-ilmoituksia lähettävään palvelimeen. iPhone Dev Team käytti korjauksessaan yhtä ja samaa UDID-tunnistetta, jonka myötä Applen lähettämä push-ilmoitus ohjautuukin yhden iPhonen sijasta useampaan, väärään iPhoneen. Onneksi ongelma esiintyy vain AOL Instant Messenger -pikaviestistinsovelluksen kanssa sekä yleisesti ottaen melko harvoin.
Lisätietoa ongelmasta löytyy CrunchGear-sivuston artikkelista.
Toistaiseksi mahdollisesta täydellisestä korjauksesta ongelmaan ei ole tietoa.
Push-ilmoitukset ovat eräänlaisia Applen puhelimeen lähettämiä huomiohälytyksiä, joiden tehtävänä on kertoa esimerkiksi saapuneesta pikaviestistä silloin, kun pikaviestisovellus ei ole käytössä. Useimmat muut kehittyneet puhelinkäyttöjärjestelmät mahdollistavat ohjelmien moniajon, jolloin tarvetta vastaavalle ilmoituspalvelulle ei ole.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.