Googlen Latitude saapui iPhonelle rampana

Markus Lehtiniitty
24. heinäkuuta, 2009 14:57

Google on tuonut kavereiden sijainnin kartalla kertovan Latitude-palvelunsa nyt myös Applen iPhonelle. Latitude tulee iPhonelle kuitenkin huomattavasti muita älypuhelinalustoja heikosti hyödynnettävämpänä johtuen Applen asettamista rajoituksista.
Latituden idea on jakaa oma sijainti kavereille ja nähdä kartalla, missä kaverit kulloinkin ovat. Valitettavasti palvelu ei vielä tullut saataville iPhoneille Suomessa, vaan vain Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Maatuen kerrotaan kuitenkin laajenevan jo lähiaikoina.
iPhonen Latitude ei ole varsinainen iPhonelle kehitetty, App Storen kautta ladattavissa oleva sovellus vaan vain iPhonen Safari-selaimessa pyörivä web-sovellus. Googlen mukaan tämä johtuu Applen huolesta, että natiivi Latitude-sovellus olisi voinut sekoittua iPhonessa vakiona mukana tulevaan Google Maps -karttaohjelmaan.
Lisäksi Latitude, kuten kaikki muutkin sijaintiin perustuvat yhteisöpalvelut, toimivat iPhonessa huonosti iPhonen moniajotuen puutteen vuoksi. Käyttäjän kulloinenkin sijainti päivittyy siis iPhonea käytettäessä vain sovelluksen ollessa käytössä, kun muilla moniajon mahdollistavilla älypuhelinalustoilla sovelluksen voi jättää taustalle päivittämään sijaintia palveluun koko ajan.
Google Latitude on jo aiemmin ollut saatavilla niin Nokian älypuhelimissa käytettävälle S60-alustalle, Microsoftin Windows Mobilelle kuin myös RIM:n BlackBerry-laitteille.
Lisätietoa Google Latitude -palvelusta löytyy täältä. Latituden iPhone-versiosta Google kertoi mobiilibloginsa kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.