Nokialta musiikkiohjelmalle päivitys, lupaus suuremmista julkistuksista

Markus Lehtiniitty
24. heinäkuuta, 2009 18:22

Nokia on julkaissut Nokia Music -musiikinhallintaohjelmastaan uuden 1.3-version. Uusi päivitys tuo mukanaan muutamia melko pieniä parannuksia, mutta samalla Nokia teki lupauksen suuremmista muutoksista musiikkiliiketoiminnassaan.
Nyt Nokia Musiciin on tehty muun muassa seuraavat muutokset:

Nokia Music mahdollistaa musiikin kuuntelemisen tietokoneella ja siirtämisen Nokia-laitteisiin, minkä lisäksi se on täysin integroitu Nokian omaan musiikkikauppaan. Lisäksi ohjelmasta löytyy mahdollisuus polttaa tai ripata musiikkia CD:lle tai CD:ltä.
Nokia Music -ohjelman lataaminen onnistuu täältä.
Nokia Musicin 1.3-versiota mielenkiintoisempi kuitenkin on asiasta kertovassa Ovi blog -merkinnässä annettu lupaus tulevasta: "We hope to make some announcements soon about our future direction", joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa, että Nokia odottaa tekevänsä piakkoin julkistuksia (musiikkiliiketoimintansa) tulevaisuuden suuntansa suhteen. Merkinnän alun perusteella nämä julkistukset ajoittuisivat vielä kuluvalle vuodelle.
Nokian musiikkikaupassa myytävä musiikki on vielä toistaiseksi varustettu DRM-kopiosuojauksin, kun monet muut suurimmat digitaalisen musiikin kaupat ovat jo kopiosuojauksista luopuneet. Onko Nokia seuraamassa nyt kilpailijoitaan tällä saralla?

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.