Palmilta päivitys Prelle: tuo estetyn iTunes-synkronoinnin takaisin

Markus Lehtiniitty
24. heinäkuuta, 2009 17:47

Palm on julkaissut Pre-puhelimensa webOS-käyttöjärjestelmälle melko mittavan 1.1.0-päivityksen. Yksi päivityksen tuomista tärkeimmistä uudistuksista on Applen aiemmin estämän iTunes-synkronoinnin paluu.
Kerroimme viikko sitten Applen estäneen iTunesin päivityksen yhteydessä sen musiikkivalikoiman synkronoinnin Palmin Prehen. Apple oli jo aiemmin varoittanut, että Pre ei välttämättä tukisi iTunes-synkronointia kovinkaan pitkän aikaa. Apple haluaisi pitää iTunes-synkronoinnin omien iPod-mediasoittimien ja iPhone-puhelimensa yksinoikeutena.
Nyt Palm on kuitenkin tehnyt vastaiskun Applea kohti tuomalla synkronointiominaisuuden takaisin. On mielenkiintoista nähdä, miten Apple tulee nyt reagoimaan asiaan.
webOS:n 1.1-päivityksen muihin uudistuksiin kuuluvat muun muassa tuki Exchange ActiveSyncille sekä monet pienet korjaukset tai päivitykset alustan eri sovelluksiin, kuten kalenteriin, kameraan, kelloon, yhteystietoihin, sähköpostiin, viesteihin, puhelintoimintoihin ja internetselaimeen - eli siis käytännössä kautta alustan. Lisäksi päivitys tuo mukanaan Pretä myyvän Sprintin NFL-sarjan seuraamiseen tarkoitetun sovelluksen. Lisää tietoa 1.1.0-päivityksestä löytyy Palmin sivuilta.
Palm Pre on toistaiseksi saatavilla vain Pohjois-Amerikassa Yhdysvaltain ja Kanadan markkinoilla. Eurooppaan sen odotetaan saapuvan GSM- ja WCDMA-verkkoja tukevana versiona syksyn aikana. Tietoa puhelimen mahdollisesta Suomi-saatavuudesta ei ole. Lisää Prestä voi lukea aiemmista jutuistamme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.