Nokian AT&T:lle räätälöity simpukkapuhelin paljastui

Markus Lehtiniitty
26. heinäkuuta, 2009 22:31

Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:ltä on lipsahtanut julkisuuteen kuvia ja tietoja Nokian tulevasta, vielä julkistamattomasta, yhdysvaltalaisoperaattori AT&T:lle räätälöidystä simpukkapuhelimesta. Asiasta kertoi Phone Scoop -sivusto.
Tulevan simpukkapuhelimen nimestä tai mallinumerosta ei vielä toistaiseksi ole tietoa, sillä tietoa nimestä ei yleensä löydy FCC:n dokumenteista. Kaikki Nokian puhelimet on nimetty mallinimien lisäksi myös koodinimillä ja nyt paljastuneen simpukkapuhelimen koodinimi on RM-455.
Puhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat kamera, ulkoinen kakkosnäyttö, GPS-paikannus, pikayhteystoiminto, Bluetooth-yhteys, muistikorttipaikka ja 2,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Kyseessä on 3G-puhelin ja FCC:n hyväksymästä versiosta löytyy tuki Yhdysvalloissa käytössä oleville 3G/WCDMA-taajuuksille.
Ulkoisesti puhelin on muotoilultaan melko yksinkertainen lukuun ottamatta kromisia yksityiskohtia. Puhelimessa on lisäksi erilliset pikanäppäimet navigointi- ja musiikkitoiminnoille.
FCC:n sivuilla voi tutustua puhelimeen liittyviin dokumentteihin.
Viime aikoina Nokia on julkistanut myöskin muun muassa AT&T:lle räätälöidyn Surge-täysnäppäimistöpuhelimen, jonka tiedotettiin myöhemmin saapuvan markkinoille myös Euroopassa 6760 slide -nimisenä. Toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, saapuuko myös nyt paljastunut simpukkapuhelin myöhemmin markkinoille myös Euroopassa. Myöskään AT&T-version julkistusajankohdasta ei ole tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.