Nokialta pieni päivitys 5800 XpressMusicille

Markus Lehtiniitty
27. heinäkuuta, 2009 17:52

Nokia on julkaissut 5800 XpressMusic -kosketuspuhelimilleen ohjelmistopäivityksen. Uuden ohjelmistoversion myötä versionumeroissa siirrytään uudelle kymmenluvulle uuden version numeron ollessa 30.0.011.
Kyseessä on melko pieni päivitys, sillä toistaiseksi bugikorjauksia ja nopeusparannuksia lukuun ottamatta ei ole tietoa muista uudistuksista. Nokian odotetaan myöhemmin syksyllä julkistavan 5800 XpressMusicille merkittävämmän päivityksen, joka toisi uudistuksia kotinäyttötilaan ja kineettisen selauksen tiettyihin toimintoihin.
5800 XpressMusicin päivittäminen onnistuu joko matkapuhelinverkon yli tai vaihtoehtoisesti tietokoneen kautta Nokia Software Updater -ohjelmaa käyttäen. Kuten tavallista, päivityksen saataville tulo vaihtelee alue- ja kieliversioittain, joten suomenkielisille puhelimille ei tuorein päivitys välttämättä ole vielä saatavilla.
Puhelimensa pääsee päivittämään matkapuhelinverkon yli näppäilemällä *#0000# kotinäytön numeronkirjoitustilassa ja hakemalla päivityksiä avautuvasta sovelluksesta. Päivityksellä on tätä kautta ladattaessa kokoa noin neljä megatavua.
5800 XpressMusicista löytyy UDP-ominaisuus (User Data Preservation), jonka ansiosta puhelimen pitäisi säilyttää käyttäjän tallentamat tiedot ja asentamat sovellukset päivityksen yhteydessä koskemattomina. Puhelimen sisällön varmuuskopiointi ennen päivittämistä on kuitenkin suositeltavaa.
5800 XpressMusic on ollut suuri menestysmalli. Toisen neljänneksen osavuosikatsauksensa yhteydessä Nokia kertoi myyneensä sitä jo 6,8 miljoonaa kappaletta.
PÄIVITYS: Lue myös seitsemäs kommentti

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.