Nyt sinäkin voit auttaa Symbianin käyttöliittymän parantamisessa

Markus Lehtiniitty
27. heinäkuuta, 2009 21:04

Symbian-käyttöjärjestelmän S60-käyttöliittymää on useasti, yhä enenevässä määrin viime aikoina kosketuspuhelinten vallankumouksen myötä, haukuttu jälkeenjääneeksi, vaikeakäyttöiseksi ja yksinkertaisesti huonoksi. Symbian ja S60 ovat käytössä muun muassa Nokian kaikissa älypuhelimissa.
Nyt Symbian-käyttöjärjestelmää kehittävä Symbian Foundation kuitenkin tarjoaa kaikille mahdollisuuden osallistua parannustalkoisiin Symbian UI Brainstorm -aivoriihiblogin kautta. Jokainen voi lähettää sähköpostilla (scottweiss@symbian.org) omat käyttöliittymän kehitysehdotuksensa blogin ylläpitäjälle Scott Weissille, joka tämän jälkeen lisää ehdotukset näkyville blogiin. Ehdotusten tulee olla kuvien muodossa, tosin mukaan voi liittää myös hieman tekstiä selosteeksi.
Toistaiseksi blogissa esitellään kolmea erillistä käyttöliittymän kehitysehdotusta, liittyen muun muassa S60:n Kello-sovelluksen optimointiin kosketusnäytöille ja musiikkikappaleiden soittolistoihin lisäämisen helpottamiseen musiikkisoittimessa.
Applen iPhone-puhelinten tyylikkään ja yksinkertaisen käyttöliittymän ja Googlen Android-alustan myötä paineet Symbianin käyttöliittymää kohtaan ovat selkeästi viime aikoina kasvaneet. Verrattuna tuoreisiin mobiilialustoihin kärsii Symbian menneisyydestään, joka näkyy käyttöliittymässä muun muassa valintanäppäimiin perustuvana rakenteena ja tilan tuhlaamisena. Käyttöliittymää on pidetty Symbianiin perustuvien puhelinten kokonaisuudessaan heikoimpana lenkkinä, joten parannuksille olisi sijaa. Kehotammekin kaikkia osallistumaan Symbian UI Brainstormiin.
Olemme myös aiemmin itse Puhelinvertailu.comissa kritisoineet S60-käyttöliittymää muun muassa Nokian kosketuspuhelimia, 5800 XpressMusicia ja N97:tä käsittelevissä testiartikkeleissamme. Tulevassa Symbian^2-käyttöjärjestelmäversiossa odotetaan panostetun erityisesti käyttöliittymän kehittämiseen ja optimointiin kosketuslaitteille, joten tulevaisuudessa asiat voivat muuttua. Oma osuutensa voi jatkossa olla myös Symbian UI Brainstorm -blogin kautta tulleilla ehdotuksilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.