Apple ei hyväksynyt Google Voicea iPhoneen

Markus Lehtiniitty
28. heinäkuuta, 2009 17:48

Apple ei hyväksynyt Google Voice -sovellusta ladattavaksi iPhone-puhelintensa App Store -sovelluskauppaansa. Google Voice on palvelu, joka yksinkertaistaa puheluiden soittamista ja tekee siitä myös edullisempaa.
Google Voice -sovelluksen lisäksi Apple on nyt myös poistanut App Storesta aiemmin saatavilla olleet, Google Voice -palvelua hyödyntäneet kolmansien osapuolten sovellukset, mukaan lukien GV Mobile, GVdialer ja VoiceCentral. Muun muassa TechCrunch-sivustolla Applen päätöstä Google Voice -sovellusten osalta on kritisoitu rankasti.
Google Voice -sovellusta ei hyväksytty ja vastaavat sovellukset poistettiin Applen mukaan siksi, että ne vain toistivat iPhoneista jo vakiona löytyviä puhelu- ja tekstiviestitoiminnallisuuksia. Todellisempi syy päätöksen takana lienee Applen operaattorikumppanin AT&T:n sananvalta asiassa. Google Voice -sovellus olisi potentiaalisesti voinut leikata AT&T:n tuloja pidemmän matkan puheluiden ja tekstiviestien osalta.
Google Voice -palvelu oli pitkään kehitysvaiheessa eikä sen käyttäjiksi hyväksytty uusia asiakkaita. Google on kuitenkin avannut palvelua viime aikoina aiempaa laajemmalle yleisölle ja tuonut saataville muun muassa omalle Android-mobiilialustalleen sekä RIM:n BlackBerry-laitteille tarkoitetut Google Voice -sovelluksensa.
Apple tai AT&T eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa.
Google Voicen hyväksymättä jättäminen on toinen kerta pienen ajan sisällä, kun kuulemme Applen tölväisseen Googlea. Viime viikolla kerroimme Applen hylänneen natiivin Google Latitude -sovelluksen ja pakottaneen Googlen toteuttamaan sen vain web-sovelluksena.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.