Nokia luopuu Sports Tracker -suosikkipalvelustaan

Markus Lehtiniitty
31. heinäkuuta, 2009 12:14

Nokia on luopumassa innovatiivisesta ja verrattain suuren suosion saavuttaneesta Sports Tracker -palvelusta. Sports Tracker -sovellus mahdollistaa urheilusuoritusten seurannan Nokian S60-alustan älypuhelimissa ja tietojen jakamisen Sports Tracker -verkkopalvelussa. Sports Tracker on ollut pitkään beta-testivaiheessa.
Nokia luovuttaa Sports Trackerin uudelle yhtiölle, jonka nimi tulee olemaan Sports Tracking Technologies. Kyseisen yhtiön takana tulevat olemaan Sports Trackerin luojat Ykä Huhtala ja Jussi Kaasinen. Nokia lopettaa Sports Tracker betan vuoden 2009 loppuun mennessä ja siirtää sen edellä mainitulle yhtiölle. Tieto tästä löytyy Nokian oman Nokia Conversations -blogin monia asioita käsittelevän merkinnän loppupuolelta. Toistaiseksi ei ole tietoa, tuleeko Nokia olemaan mukana jollain omistusosuudella Sports Tracking Technologies -yhtiössä.
Sports Tracker -palvelu on ollut yksi Nokian harvoja onnistumisia sovellusten ja palvelujen saralla. Se muun muassa voitti GSMA-järjestön vuoden 2009 parhaan mobiili-internetpalvelun palkinnon. Lisäksi muilla puhelinvalmistajilla ei ole ollut tarjota mitään vastaavaa. Nokia ei kuitenkaan ole onnistunut kehittämään Sports Trackerin ympärille erillistä ansaintalogiikkaa, mikä lienee ollut myös osasyy palvelusta luopumiseen.
Nokian luopuminen Sports Trackeristä juuri nyt on viimeisimpien kehitysvaiheiden jälkeen kuitenkin jopa hieman yllättävää. Nokia julkaisi aiemmin tänä vuonna Nokia N79:stä Active-erikoismallin, jossa Sports Tracker on keskeisessä osassa. N79:ssä on sovelluksesta erikoisversio, joka tukee myös Polarin sykemittarivyötä ja vie näin sovelluksen täysin uudelle tasolle. Monet ovat kaivanneet Polarin Nokian puhelinten kanssa yhteensopivaa sykemittarivyötä myös erillismyyntiin, mutta sekä Polarin että Nokian mukaan sykemittarivyö tulee jäämään vain N79 Activen yksinoikeudeksi.
Sports Tracker -sovelluksen ja -palvelun tulevaisuuden kehityslinjoista ei toistaiseksi ole tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.