Onko tässä Motorolan kaksi ensimmäistä Google-puhelinta?

Markus Lehtiniitty
31. heinäkuuta, 2009 12:45

Motorolan puhelinliiketoiminnasta vastaava johtaja Sanjay Jha kertoi eilen Motorolan osavuosikatsauksen yhteydessä yhtiöltä olevan tulossa markkinoille vielä tämän vuoden puolella kaksi Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettua älypuhelinta. Toistaiseksi julkisuuteen on vuotanut tietoja kahdesta Motorolan Android-puhelimesta, joiden kehitysnimet ovat Sholes ja Morrison. Kaksikosta Sholes vaikuttaisi olevan kehittyneempi malli.
Sholes (kuva vasemmalla) on varustettu 3,7 tuuman kosketusnäytöllä (tarkkuus 480x854 pikseliä), QWERTY-täysnäppäimistöllä, 512 megatavun sisäisellä tallennusmuistilla ja microSD-muistikorttipaikalla, viiden megapikselin automaattitarkenteisella kameralla, GPS-paikannuksella, internetselaimella, 3,5 mm:n standardilla kuulokeliitännällä sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteyksillä. Sholesin mitat ovat 115,8x60x13,7 millimetriä ja painoa sillä on 169 grammaa.
Valitettavasti Sholes tulee kuitenkin olemaan CDMA-verkkojen puhelin, eli se ei edes teoriassa toimi Euroopassa, jossa käytetään kauttaaltaan GSM- ja WCDMA-verkkoja. Renderöidyt kuvat julkisuuteen tuoneen venäläisen MOTOFAN.ru-sivuston mukaan Sholesin julkistuksen pitäisi tapahtua tämän vuoden lokakuussa. Sholes on tulossa myyntiin Yhdysvalloissa Verizon-operaattorin kautta.
Motorolan toinen tuleva Android-puhelin, kehitysnimeltään Morrison, on vuotanut julkisuuteen jo aiemmin.
Myös Morrisonista löytyy kannen alta liu'uttamalla paljastuva QWERTY-täysnäppäimistö. Tiedot Morrisonin ominaisuuksista ovat toistaiseksi rajatummat. Morrisonista tulee löytymään kamera videokuvaustuella, internetselain sekä Bluetooth-yhteys stereotuella. Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n hyväksynnän mukaan Morrison tukee GSM-taajuuksia 850, 900, 1800 ja 1900 MHz ja 3G/WCDMA-taajuuksia 850/1700/2100 MHz.
Morrison tulossa saataville Yhdysvalloissa T-Mobile-operaattorin kautta. Morrison tulee olemaan Sholesia edullisempi ja on suunnattu enemmän nuoremmille puhelimen käyttäjille.
Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, koska Motorola tuo ensimmäisen Android-puhelimensa Eurooppaan. Luultavasti se tulee tapahtumaan ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

Motorola Morrison

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.