Nokialta erikoinen vuoto: 5800i XpressMusic

Markus Lehtiniitty
1. elokuuta, 2009 17:02

Nokialta on vuotanut julkisuuteen kosketusnäytöllinen 5800i XpressMusic -nimellinen malli. Vuodon takana on Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC, jonka testeissä 5800i on käynyt. Erikoisen vuodosta tekee se, että 5800i XpressMusic on itse asiassa heikompi versio erittäin suositusta 5800 XpressMusicista, vaikka sen nimi antaisi aluksi olettaa muuta.
5800i XpressMusic eroaa tämän hetken tietojen mukaan 5800 XpressMusicista kahdella tavalla: siitä puuttuu WLAN-yhteys, mutta kameraa on marginaalisesti parannettu. Kameran polttoväli on FCC:n kuvien perusteella 5800i XpressMusicissa 4,6 millimetriä, kun 5800 XpressMusicissa se on 3,7 millimetriä. Tämä viittaisi, että puhelimesta löytyisi suurempi kameran kenno, minkä pitäisi parantaa kameran tuottamien kuvien laatua. Muilta osin 5800i XpressMusic on yhtenevä 5800 XpressMusicin kanssa.
Kokonaisuutena 5800i XpressMusic vaikuttaakin melko erikoiselta. Mutta kuten niin moniin muihinkin asioihin, löytyy 5800i XpressMusicillekin selityksensä. Virallista tietoa asiasta ei ole, mutta mitä luultavimmin 5800i XpressMusic tulee saapumaan markkinoille vain Kiinassa. Tähän viittaavat WLAN-tuen, jota Kiinan viranomaiset eivät hyväksy, puute sekä kuvissa näkyvän tietotarran kiinankieliset merkinnät.
Myös 5800i XpressMusicin mallinimi on järkevämpi kiinalaisesta näkökulmasta. 5800 XpressMusicin Kiinassa nykyisin myynnissä oleva versio poikkeaa täällä myynnissä olevasta WLAN-tuen uupumisen ohella myös 3G-yhteyksien puuttumisella. 5800i XpressMusicista 3G-tuki kuitenkin löytyy, joten se edustaa merkittävää parannusta kiinalaiseen 5800 XpressMusiciin verrattuna.
Toistaiseksi 5800i XpressMusicin julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei ole mitään tietoa. Erittäin luultavasti se on kuitenkin tarkoitettu vain Kiinan markkinoille ja tulee siellä myyntiin ainakin China Unicom -operaattorin kautta, joka rakentaa 3G-verkkonsa Euroopassakin käytössä olevalla WCDMA-tekniikalla. Myös Apple on tuomassa Kiinaan omaa WLAN-karsittua versiotaan iPhonesta.
Aiemmin tällä viikolla kerroimme myös julkisuuteen vuotanesta N97 mini -älypuhelimesta. Nokia järjestää noin kuukauden kuluttua ehkäpä vuoden merkittävimmän uusien tuotteiden julkistustapahtumansa, Nokia Worldin.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.