AT&T mainostaa Nokian E71x:ää BlackBerry-käyttöliittymän kera

Markus Lehtiniitty
2. elokuuta, 2009 20:03

Nokian E71x-malli on tavallisesta E71:stä yhdysvaltalaisoperaattori AT&T:lle pienin muutoksin räätälöity versio. Perusrakenteeltaan ja -muodoltaan E71 muistuttaa melkoisesti RIM:n BlackBerry-laitteita - ehkä jopa hieman liikaa, sillä AT&T on myymälämainoksessaan erehtynyt liittämään puhelimeen kuvan BlackBerry-käyttöjärjestelmästä (kuva vasemmalla).
AT&T:n hauskasta mainosmokasta kertoi CrackBerry-sivusto, perustaen juttunsa sivuston käyttäjän lähettämään, AT&T-operaattorin myymälässä otettuun kuvaan E71x-mainoksesta.
Mainoksessa E71x:n näytöllä näkyy internetselain BusinessWeek-sivuston etusivu avattuna, mutta kyseessä ei ole E71x:stä oikeasti löytyvän S60-alustan vaan BlackBerry-käyttöjärjestelmän selain. Onni onnettomuudessa on, että kuva on juuri selaimesta eikä esimerkiksi valikosta, jossa ero S60:n ja BlackBerry-alustan välillä olisi ulkonäöllisesti huomattavasti merkittävämpi.
Tietoa mokan tarkasta syystä ei ole, mutta mitä ilmeisimmin kuvan tehnyt graafikko on erehtynyt jossain kohtaa työtään pahemman kerran. Puhelinten mainos- ja lehdistökuvissa näytöllä näkyvät asiat ovat lähes poikkeuksetta muokattu erillisestä lähteestä alkuperäiseen kuvaan itse puhelimesta.
Nokia E71x eroaa Suomessakin myynnissä olevasta E71:stä lähinnä uudemmalla S60-alustan versiolla (S60 3rd Edition Feature Pack 2) ja mukana tulevilla AT&T:n lukuisilla sovelluksilla. E71x on yksi harvoja Nokian älypuhelimia yhdysvaltalaisoperaattorien valikoimissa. E71x:n lisäksi Nokia on räätälöinyt AT&T:lle viime aikoina myös Surge-mallin, joka Euroopan markkinoilla tullaan tuntemaan 6760 slide -nimellä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.