Nokia N97 piiloon varkailta Cityman-naamioinnilla

Markus Lehtiniitty
6. elokuuta, 2009 15:01

Nokia on lähettänyt muutamille valituille henkilöille jännän Nokia Cityman AntiTheft Device -nimisen lisälaitteen yhtiön tuoreelle N97-lippulaivamallille. Se naamioi N97:n yhtiön 80-luvun loppupuolella esittelemän, vallankumouksellisen Mobira Cityman 450:n kuorien varjoon.
Uusi lisälaite mahdollistaa N97:n piilottamisen sen sisään, jolloin se on piilossa varkailta - eihän kukaan nyt vanhaa, massiivista, tiiliskivimäistä Citymania haluaisi varastaa...
Mielenkiintoisesti N97:een on saatavilla Cityman-sovellus, joka näyttää näytöllä Citymanin näytön ja näppäimet. Sovelluksen kautta voi soittaa ja puhua puheluja, ja kaikki näyttää aivan kuin puhuisi vanhaan Cityman-puhelimeen.
Klassikoksi muodostunut Mobira Cityman 450 oli aikoinaan maailman ensimmäinen käsipuhelin. Se julkistettiin vuonna 1987 ja käytti nyt jo lopetettua, analogista NMT-verkkoa. Puhelimen hinta oli huimaavat 24 000 markkaa, eli lähes 5 000 euroa. Hinta-painosuhde oli kuitenkin kohdallaan, sillä Cityman 450 painoikin nykypuhelimiin verrattuna järkyttävät 800 grammaa - vaikka toki oli omana aikanaan keveyden lähettiläs. Cityman oli merkittävä hyppäys kehityksessä, joka on johtanut nykyisenkaltaiseen puhelimiin, joita voi kutsua jo mobiilitietokoneiksi.
Cityman-lisälaitetta N97:lle tullaan tuskin koskaan näkemään laajamittaisemmassa myynnissä. Kyseessä on lähinnä yksi N97:tä promoava Nokian markkinointikikka, joka kuitenkin tällä kertaa onnistui niin hyvin, että meidänkin oli aivan pakko nostaa se esiin.
Alta löytyy ZOMGitsCj-sivuston YouTube-video, jolla esitellään edellä mainittua lisälaitetta. ZOMGitsCj:n artikkelista löytyy myös paljon kuvia laitteesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.